Πολιτική

Ιδρύεται το πρώτο “Κόμμα για τα Ζώα” στην Ελλάδα

Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα γίνεται το 13ο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποκτά Κόμμα για τα Ζώα, ακολουθώντας το παράδειγμα της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, του Βελγίου, της Πορτογαλίας, της Σουηδίας και αρκετών άλλων. Η ομάδα φιλόζωων κατέθεσε χθες στον Άρειο Πάγο όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, με εκπροσώπους τις Χριστίνα Παπή, Γκιζέλα Μαγκλή και Μαρία Αστραδενή-Σκούρτα.

Η ομάδα περιμένει την τυπική απλώς έγκριση του κόμματος, και πλέον θα έχουμε και στην ελληνική πολιτική σκηνή ένα κόμμα με σκοπό να δίνει φωνή σε αυτούς που δεν έχουν, και να παλεύει για τα δικαιώματά τους. Το κόμμα δεν σκοπεύει να συνεργαστεί με άλλα κόμματα—εκτός από ανάλογα της Ευρώπης. Σκοπός του είναι να αλλάξουν πολύ συγκεκριμένοι νόμοι σχετικά με τα ζώα, αλλά και να υπάρξει μεταστροφή της οικονομίας προς ένα πιο οικολογικό μοντέλο. Φυσικά, το κόμμα στηρίζει την vegan διατροφή.

Η κλιματική αλλαγή και η περιβαλλοντική κρίση οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο πώς φερόμαστε στα ζώα και στο πώς λειτουργεί η βιομηχανία της κτηνοτροφίας, δηλώνουν οι ιδρυτές του κόμματος, και είναι πλέον στιγμή οι Έλληνες φιλόζωοι να έχουν ένα κόμμα που θα τους εκπροσωπεί.

Όσοι θέλουν να ενημερωθούν για τις δράσεις του κόμματος, μπορούν να μπουν στην επίσημη σελίδα του, εδώ.

via

Όλη η επικαιρότητα