Αχαϊα Πολιτική

Η Έλενα Κονιδάρη συγχαίρει δημόσια την μαθήτρια του Λυκείου Βραχνείκων, Ελισάβετ Τσαγκάρη-Ντυμπάλσκα

Ακούστε το άρθρο

Η Έλενα Κονιδάρη, μέλος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Θέλω να συγχαρώ δημόσια την μαθήτρια του Λυκείου Βραχνείκων, Ελισάβετ Τσαγκάρη-Ντυμπάλσκα, η οποία αναδείχθηκε νικήτρια του ελληνικού σκέλους του διαγωνισμού για τους καλύτερους νέους μεταφραστές και μεταφράστριες (Juvenes Translatores) που διοργανώνει η Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η επιτυχία της μαθήτριας από την Πάτρα στέλνει το μήνυμα ότι η νεολαία τρέφει ενδιαφέρον για όσα συμβαίνουν γύρω της και με την κατάλληλη στήριξη των εκπαιδευτικών του δημόσιου σχολείου, αναδεικνύει την δημιουργικότητά της και το ταλέντο της.

Μέσα από τη συμμετοχή των μαθητών σε διαγωνισμούς και δράσεις όπως είναι ο διαγωνισμός για τους καλύτερους νέους μεταφραστές και μεταφράστριες (Juvenes Translatores), ενισχύεται η ευρωπαϊκή συνείδηση και εμπεδώνεται η αξία της συνεργασίας.

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στην αριστεία και τα οφέλη που απορρέουν μέσα από την επιβράβευση των μαθητριών και μαθητών που κοπιάζουν καθημερινά, όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο. Η διάκριση πρέπει να επιβραβεύεται για να υπάρχει το κίνητρο της προόδου.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί με την σκληρή τους δουλειά και τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες αποτελούν πηγή έμπνευσης για την μαθητική κοινότητα, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση. 

 

Όλη η επικαιρότητα