Ηλεία

Η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, ο Δήμος Ήλιδας και η Π.Υ. Αμαλιάδας διεκδικούν ενωμένοι νέο κτίριο

Ακούστε το άρθρο

Η βούληση, τόσο από την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας όσο και από το δήμο Ήλιδας, να συμβάλλουν τα μέγιστα για την απόκτηση νέου κτιρίου που θα στεγάσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας, διατυπώθηκε ξεκάθαρα χθες κατά την διάρκεια της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Η κοπή της πίτας πραγματοποιήθηκε στο κτίριο που στεγάζεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού και του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, ενώ το παρών έδωσε και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας της Πυροσβεστικής Αρχιπύραρχος Κώστας Κυριακόπουλος.

Με ευχές

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης ευλόγησε και έκοψε την πίτα, δίνοντας τις ευχές του στον διοικητή της υπηρεσίας Επιπυραγό κ. Κώστα Χριπάτσιο, τον υποδιοικητή επίσης Επιπυραγό κ. Χρήστο Δούγερη και όλους τους πυροσβέστες. Στη σύντομη ομιλία του εξήρε το έργο τους και δεν δίστασε να αναφερθεί και στο κάπνισμα, ζητώντας από τους πυροσβέστες να μην … καπνίζουν!

Στη διάθεση Υπηρεσίας και Δήμου

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στο θέμα της στέγης της υπηρεσίας και επαναβεβαίωσε την απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας να δωρίσει ένα οικόπεδο εννέα στρεμμάτων στην είσοδο πόλης Αμαλιάδας, προκειμένου να κατασκευαστεί ένα νέο κτίριο για την Υπηρεσία. Αν και η δωρεά εξαρχής είχε ισχύ επτά ετών και σε περίπτωση που δεν γίνει κάτι εντός του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος να επιστρέψει το οικόπεδο στη Μητρόπολη, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται η Μητρόπολη να το ζητήσει πίσω. Αντιθέτως, και ο ίδιος αναζητεί τρόπους αξιοποίησης και σε συνεργασία με τον διοικητή της Υπηρεσίας και τον Δήμαρχο Ήλιδας εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενταχθεί το έργο στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, προκειμένου να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση και να κατασκευαστεί το κτίριο.

«Εάν ο δήμος μπορεί να εντάξει το έργο στο ΕΣΠΑ, θα πάρουμε το οικόπεδο από την Πυροσβεστική και θα το δώσουμε στο δήμο για να προχωρήσει τη διαδικασία και όταν κατασκευαστεί το κτίριο να το δώσει για χρήση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να γίνει ένα ωραίο κτίριο» υπογράμμισε ο Μητροπολίτης.

Σε πρόγραμμα

Από την πλευρά του ο κ. Χριστοδουλόπουλος τόνισε ότι ο δήμος έχει άριστη συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε όλα τα συμβάντα και διαβεβαίωσε σχετικά με τη δωρεά της Μητρόπολης ότι ο δήμος θα κινηθεί για να το εντάξει σε κάποιο πρόγραμμα, ευχαριστώντας παράλληλα το Μητροπολίτη. Ήδη ο κ. Μανωλόπουλος έχει αρχίσει να επεξεργάζεται μελέτη και θα γίνει επαφή και με την τεχνική υπηρεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, για τις προδιαγραφές του κτιρίου. «Υπάρχει θέληση και θα είμαι πάντα στη διάθεσή σας» είπε χαρακτηριστικά και ευχήθηκε καλή χρονιά με λιγότερα συμβάντα.

Ο διοικητής της Π.Υ. κ. Κώστας Χριπάτσιος ευχαρίστησε το Μητρπολίτη και το Δήμαρχο και ευχήθηκε όσοι παρευρέθηκαν στην πίτα να είναι εκεί και την επόμενη χρονιά, καθώς επίσης το 2017 να κυλήσει με όσο το δυνατόν λιγότερες φωτιές.

Ο περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής Αρχιπύραρχος Κώστας Κυριακόπουλος, έφθασε στην Υπηρεσία λίγο μετά την κοπή της πίτας, έδωσε τις ευχές του και δεσμεύτηκε πολύ σύντομα να επισκεφθεί εκ νέου την Υπηρεσία για να ενημερωθεί για όλα τα ζητήματα.

Όλη η επικαιρότητα