Αχαϊα Ηλεία

Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων: Δήλωσε έκταση και στο Περιστέρι

Η υπόθεση αυτή «γεννά» πολλά ερωτήματα.
Ακούστε το άρθρο

Οι διεκδικήσεις της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων Αροανίας φαίνεται πως δεν περιορίζονται μονάχα στον δήμο Πύργου και τα 20.000 στρέμματα που διεκδικεί από τις εκτάσεις του, αλλά επεκτείνονται και σε αυτόν της Ήλιδας από τον οποίο διεκδικεί εκτάσεις της Κοινότητας Περιστερίου, όπως προκύπτει από τη δήλωση των δικαιωμάτων κυριότητας στο Εθνικό Κτηματολόγιο που έκανε το Ηγουμενοσυμβούλιο της Μονής.

Ειδικότερα, κάτοικος της περιοχής έσπευσε στην υπηρεσία του Κτηματολογίου για να δηλώσει δύο χωράφια που αποτελούν ιδιοκτησία της οικογένειάς του εδώ και χρόνια –συγκεκριμένα εδώ και τέσσερις γενεές– με τους υπεύθυνους να τον ενημερώνουν πως οι συγκεκριμένες εκτάσεις δεν του ανήκουν και έχουν δηλωθεί ως ιδιοκτησία του εν λόγω μοναστηριού.

Μάλιστα, στην πρόσφατη σύσκεψη στο Χειμαδιό συμμετείχαν σύμφωνα με πληροφορίες και κάτοικοι της Κοινότητας Περιστερίου που ενημέρωσαν για το ζήτημα. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια η εκμετάλλευση των εκτάσεων τόσο του δήμου Πύργου όσο και της Ήλιδας γίνεται από αγρότες και τις οικογένειές τους και μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν υπήρχε καμία διεκδίκηση από το συγκεκριμένο μοναστήρι, γεγονός που προκαλεί τις αντιδράσεις των κατοίκων που ζητούν τη συνδρομή των δήμων τους και των αρμόδιων υπηρεσιών του Κράτους.

Σίγουρα η υπόθεση αυτή «γεννά» πολλά ερωτήματα, με τους κατοίκους να απαιτούν απαντήσεις.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το κράτος έχει τη δυνατότητα να δώσει λύση στο ζήτημα και για αυτό πρέπει να παλέψουν και οι δυο δήμοι. Οφείλουν να αγωνιστούν μέχρι τέλους για το δίκιο των πολιτών τους, προτού οι εκτάσεις αυτές καταλήξουν σε ξένα χέρια.

Όλη η επικαιρότητα