Ελλάδα

Ιεράπετρα: Οι διάλογοι με τον δράστη στο γκρεμό – «Είχε προσχεδιάσει το έγκλημα»

Την Τρίτη (1.11.2021) αναμένεται να απολογηθεί ο 54χρονος συζυγοκτόνος.
Ακούστε το άρθρο

Την Τρίτη (1.11.2021) αναμένεται να απολογηθεί ο 54χρονος συζυγοκτόνος που το πρωί της Παρασκευής μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 48χρονη σύζυγό του, Νεκταρία στην Ιεράπετρα.

Υπενθυμίζεται πως το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση, κάτι που ο 54χρονος αρνούνταν να αποδεχτεί.

Αυτή ήταν και η αφορμή για μια ακόμη γυναικοκτονία στη χώρα μας.

Σε βάρος του συζυγοκτόνου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ, σύμφωνα με το Mega, οι διάλογοι που ακολούθησαν της δολοφονίας της Νεκταρίας με τον συζυγοκτόνο είναι συγκλονιστικοί. Υπενθυμίζεται πως αμέσως μετά τη δολοφονία της 48χρονης ο 54χρονος δράστης απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει, ενώ μόνο όταν οι αστυνομικοί του είπαν ψέμματα ότι η Νεκταρία βρισκόταν στο νοσοκομείο και δεν είχε πεθάνει παραδόθηκε.

Οι διάλογοι με τον 54χρονο:

Συζυγοκτόνος: Θα πέσω στο κενό. Μην πλησιάζετε. Θα αυτοκτονήσω. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή για μένα. Δεν θέλω να πάω φυλακή.

Αστυνομικός: Ηρέμησε. Πρέπει να φύγεις από εκεί.

Συζυγοκτόνος: Τι θα κάνω τώρα; Ποια είναι η διαδικασία με τους δικηγόρους; Τι θα πω στον εισαγγελέα και στον ανακριτή;

Αστυνομικός: Θα παρουσιαστείς και θα τους πεις τι έγινε. Θα έχεις και τους δικούς σου μάρτυρες.

Στο σημείο κατέφτασε και μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, ο οποίος είχε καλύτερη σχέση με τον πατέρα του.

Συζυγοκτόνος: Πού είναι η μάνα σου;

Γιος: Είναι στο νοσοκομείο

Συζυγοκτόνος: Άρα ζει

Γιος: Ναι, είναι στην εντατική

Συζυγοκτόνος: Ήμουν καλός πατέρας, για εσάς το έκανα

Σε αυτό το σημείο ο άνδρας πείστηκε να παραδοθεί.

Λύτρας: Καλά σχεδιασμένο το έγκλημα

Την εκπροσώπηση της οικογένειας της 48χρονης Νεκταρίας που δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της ανέλαβε ο δικηγόρος, Απόστολος Λύτρας, ο οποίος μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1 αποκάλυψε τα παιδιά είναι σε κατάσταση σοκ.

Όπως είπε όλη η οικογένεια είναι σε κατάσταση σοκ και τα παιδιά είναι φοβισμένα μετά από τη δολοφονία της μητέρας τους από τον ίδιο το πατέρα τους. Σημειώνεται πως πρόκειται για την 13η γυναικοκτονία στη χώρα μας από την αρχή του χρόνου.

Ο δικηγόρος αποκάλυψε πως πρόκειται για έναν άνθρωπο με κακοποιητική συμπεριφορά, ο οποίος στο παρελθόν είχε χτυπήσει και την μεγαλύτερη κόρη του.

Ο ίδιος σχολιάζοντας τις αναφορές για ψυχολογικά προβλήματα του δράστη, τόνισε πως είχε σχεδιάσει τις κινήσεις του, καθώς νοίκιασε το μηχανάκι, πήρε μαζί του το μαχαίρι και πήγε εκεί που δούλευε η Νεκταρία για να την σκοτώσει.

Τόνισε, δε, πως τον προβληματίζει η συμπεριφορά του μετά το έγκλημα, ενώ αποκάλυψε πως το αστυνομικό τμήμα γνώριζε την συμπεριφορά του δράστη αλλά από τη στιγμή που δεν υπήρξε καταγγελία δεν μπορούσε να κάνει κάτι.

Σε κατάσταση σοκ η γυναίκα που βρήκε νεκρή τη Νεκταρία

Όπως περιγράφει στο cretapost η κόρη της γυναίκας που βρήκε νεκρή την 48χρονη, κανείς δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που έγινε: «Η μητέρα μου όταν είδε έτσι τον 54χρονο δεν κατάλαβε ότι την είχε σκοτώσει. Νόμιζε ότι είχε κρυφτεί κάπου επειδή εμφανίστηκε ο πρώην σύζυγός της. Μετά που την έψαξε την βρήκε πεσμένη, μέσα σε μία λίμνη αίματος. Η μητέρα μου είναι σε κατάσταση σοκ. Είδαμε από τις κάμερες ότι την κυνηγούσε για να την σκοτώσει. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που έγινε».

«Η κοπέλα ήρθε το πρωί να κάνει δοκιμαστικά για να δούμε αν θα την πάρουμε του χρόνου. Αυτός, όπως μάθαμε, την ακολούθησε από το σπίτι της. Η μητέρα μου βρισκόταν στο πάρκινγκ όταν η κοπέλα έφτασε στο ξενοδοχείο, συνοδευόμενη από τον φίλο της. Ο φίλος της έφυγε και στη συνέχεια η 48χρονη μπήκε μέσα και πλησίασε την μητέρα μου. Εκείνη την ώρα μπαίνει αυτός με τη μηχανή του μέσα στο πάρκινγκ και την εμβολίζει, την ρίχνει κάτω. Σηκώνεται η Νεκταρία και η μητέρα μου φεύγει για να πάει να τηλεφωνήσει στην αστυνομία. Όταν επέστρεψε η μητέρα μου είδε τον 54χρονο πάλι στο πάρκινγκ απόλυτα ψύχραιμο. Εκείνη δεν γνώριζε ότι λίγα δευτερόλεπτα πριν την είχε σκοτώσει. Και του λέει “Πού είναι η …; Τί της έκανες;” και της απαντά “Είχαμε προηγούμενα” και φεύγει» σημείωσε η διευθύντρια του νοσοκομείου και συνέχισε λέγοντας: «Στην είσοδο δεν έπαιρνε μπροστά η μηχανή του. Την παρατάει και φεύγει με τα πόδια και πάει στο δίπλα χωράφι, που είναι γκρεμός. Εκεί απειλεί να αυτοκτονήσει με τους αστυνομικούς να βρίσκονται στο σημείο».

Ζούσε έναν εφιάλτη

Φίλη της 48χρονη αποκάλυψε ότι ο δράστης της φερόταν άσχημα και την χτυπούσε: «Την είχε απειλήσει, την είχε χτυπήσει αρκετές φορές. Τύχαινε πολλές φορές να πάω στο σπίτι να πιούμε καφέ και ο κύριος αυτός ήταν εκεί, κοιμόταν και μας έλεγε ‘μιλάτε σιγά να μην τον ενοχλήσουμε’. Ακριβώς, τον φοβόταν. Τον φοβόντουσαν και τα δύο τα παιδιά, τα μικρά… Ήταν αρκετά χρόνια σε διάσταση. Αυτός έμενε στο σπίτι, δεν έφευγε. Η Νεκταρία δούλευε μία και δύο δουλειές για να μπορεί να συντηρεί το σπίτι, τα τέσσερα παιδιά τους και αυτόν. Ήταν μια μάνα με όλα κεφαλαία. Μια αξιόλογη κοπέλα. Όλοι είχαν να πουν έναν καλό λόγο» και αποκάλυψε ότι η Νεκταρία είχε ζητήσει βοήθεια από την αστυνομία.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης υποστήριξε σε ανακοίνωσή της ότι «σε καμία αστυνομική υπηρεσία του νομού Λασιθίου δεν είχε καταγραφεί ή καταγγελθεί οτιδήποτε, σε βάρος του εμπλεκόμενου ημεδαπού που να σχετίζεται με την υπόθεση».

Πηγή: newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα