Ελλάδα

Ιεράπετρα: Σήμερα η κηδεία της άτυχης Νεκταρίας

«Η Νεκταρία τον φοβόταν, τη χτυπούσε»
Ακούστε το άρθρο

Η τελευταία πράξη της δράματος της νέας στυγνής γυναικοκτονίας που συγκλονίζει την Ιεράπετρα και την Ελλάδα, με θύμα την 48χρονη Νεκταρία θα γραφτεί σήμερα Σάββατο στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου, στον Αμπελούζο Ηρακλείου.

Στις 2 μετά το μεσημέρι τα τέσσερα παιδιά της, ο Κωνσταντίνος, η Τζένη, η Κατερίνα και ο Μάνος, η μητέρα της αλλά και τα αδέρφια της, θα της πουν το τελευταίο αντίο στον Αμπελούζο, τόπο καταγωγής της 48χρονης.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, παραμένουν ακόμη σε κατάσταση σοκ μη μπορώντας να πιστέψουν ότι την πρώτη ημέρα που θα πήγαινε στη δουλειά, θα έπεφτε νεκρή από το χέρι του εν διαστάσει συζύγου της.

Όπως αναφέρει το cnn.gr, η άτυχη γυναικα είναι το 13ο θύμα γυναικοκτονίας στη χώρα μας μέσα στο 2021, ένα φαινόμενο που το τελευταίο διάστημα έχει πάρει πλέον απειλητικές διαστάσεις.

«Η Νεκταρία τον φοβόταν, τη χτυπούσε»

Την ίδια ώρα, συγκλονιστική είναι η μαρτυρία στενής φίλης της δολοφονημένης Νεκταρίας Μ. η οποία μιλώντας στο MEGA επισήμανε ότι η 48χρονη φοβόταν τον 54χρονο ο οποίος τη χτυπούσε και είχε επανειλημμένα κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος της.

Μάλιστα, όπως τόνισε η ίδια η άτυχη γυναίκα είχε καταγγείλει τα όσα συνέβαιναν στην αστυνομία.

«Ήταν αρκετά χρόνια σε διάσταση. Αυτός έμενε στο σπίτι, δεν έφευγε. Η Νεκταρία δούλευε 2 δουλειές για να μπορεί να συντηρεί το σπίτι, τα τέσσερα παιδιά τους και αυτόν. Δεν τη βοηθούσε καθόλου».

Oι εντάσεις μεταξύ τους ήταν συχνές, όπως υποστηρίζει η φίλη του θύματος:

«Την είχε απειλήσει, την είχε χτυπήσει αρκετές φορές. Τύχαινε πολλές φορές να πάω στο σπίτι και ο κύριος αυτός ήταν εκεί, κοιμόταν, και μας έλεγε “μιλάτε σιγά να μην τον ενοχλήσουμε”. Τον φοβόταν. Τον φοβόντουσαν και τα δύο τα παιδιά τα μικρά».

Η 48χρονη είχε απευθυνθεί στην αστυνομία για την κατάσταση που βίωνε, χωρίς ωστόσο να γίνει καμία ενέργεια: «Είχε ζητήσει βοήθεια, είχε πάει στην αστυνομία».

Ωστόσο, αργά το βράδυ της Παρασκευής εκδόθηκε ανακοίνωση από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, σχετικά με την υπόθεση ανθρωποκτονίας στην οποία – όπως αναφέρεται:

«Σε καμία αστυνομική Υπηρεσία του ανωτέρω νομού, δεν είχε καταγραφεί ή καταγγελθεί οτιδήποτε, σε βάρος του εμπλεκόμενου ημεδαπού, που να σχετίζεται με την υπόθεση».

Όπως λέει η στενή της φίλη, προτεραιότητα τώρα είναι τα παιδιά: «Θα παρακαλέσω όλους τους κατοίκους της περιοχής να σεβαστούν τα παιδιά και να μη λένε όλα αυτά που λένε. Η Νεκταρία ήταν μια μάνα με όλα κεφαλαία. Όλοι είχαν να πουν έναν καλό λόγο», καταλήγει.

«Ψύχραιμος» ο συζυγοκτόνος δευτερόλεπτα μετά το έγκλημα

Απόλυτα κυνικός εμφανίστηκε σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα cretapost.grαμέσως μετά την δολοφονία της πρώην συζύγου του, ο 54χρονος άνδρας που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 48χρονη εν διαστάσει σύζυγό του.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της διευθύντριας του ξενοδοχείου όπου έγινε η άγρια δολοφονία ο δράστης ήταν απόλυτα ψύχραιμος ενώ είχε προαναγγείλει την πρόθεσή του να την σκοτώσει.

«Η κοπέλα ήρθε το πρωί να κάνει δοκιμαστικά για να δούμε αν θα την πάρουμε του χρόνου. Αυτός, όπως μάθαμε, την ακολούθησε από το σπίτι της», είπε η διευθύντρια του ξενοδοχείου όπου έγινε το έγκλημα και συνέχισε:
«Εκείνη την ώρα μπαίνει αυτός με τη μηχανή του μέσα στο πάρκινγκ και την εμβολίζει, την ρίχνει κάτω. Σηκώνεται η Νεκταρία και η μητέρα μου φεύγει για να πάει να τηλεφωνήσει στην αστυνομία».

«Όταν επέστρεψε η μητέρα μου είδε τον 54χρονο πάλι στο πάρκινγκ απόλυτα ψύχραιμο. Εκείνη δεν γνώριζε ότι λίγα δευτερόλεπτα πριν την είχε σκοτώσει. Και του λέει «Πού είναι η …; Τί της έκανες;» και της απαντά «Είχαμε προηγούμενα» και φεύγει», ανέφερε η διευθύντρια του ξενοδοχείου περιγράφοντας και τις επόμενες κινήσεις του δολοφόνου:

«Στην είσοδο δεν έπαιρνε μπροστά η μηχανή του. Την παρατάει και φεύγει με τα πόδια και πάει στο δίπλα χωράφι, που είναι γκρεμός. Εκεί απειλεί εδώ και τρεις ώρες να αυτοκτονήσει με τους αστυνομικούς να βρίσκονται στο σημείο».

Αυτοτραυματισμένος και φρουρούμενος

Ο 54χρονος δράστης από την Ιεράπετρα που το πρωί της Παρασκευής 29 Οκτωβρίου δολοφόνησε την 48χρονη πρώην σύζυγό του με πολλαπλές μαχαιριές, συνελήφθη μετά από έξι ώρες διαπραγματεύσεων αφού απειλούσε να αυτοκτονήσει.

Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις, το ειδικό κλιμάκιο κατάφερε να τον προσεγγίσει και να τον πείσει να εισέλθει στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίον τον μεταφέρει φρουρούμενο στο νοσοκομείο της περιοχής καθώς φέρεται να αυτοτραυματίστηκε λίγη ώρα αφότου έκοψε το νήμα της ζωής της 48χρονης εν διαστάσει συζύγου του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο 54χρονος τραυματίστηκε με μαχαίρι, ακριβώς κάτω από την καρδιά και μάλιστα, όταν πείστηκε από τους διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ να παραδοθεί ήταν γεμάτος αίμα.

Όλη η επικαιρότητα