Αχαϊα Μουσική

“Ιερός πόλεμος” στην Πάτρα για τη συναυλία των Rotting Christ – Ο δήμος πήρε πίσω την αίθουσα…

Ακούστε το άρθρο

Σάλος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στην πόλη της Πάτρας, για τη συναυλία του metal συγκροτήματος Rotting Christ (Σάπιος Χριστός), που αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει την Παρασκευή στην δημοτική αίθουσα της Αίγλης στη Veso Mare, αλλά την τελευταία στιγμή, αποφασίστηκε να μετακομίσει στον ιδιωτικό χώρο του Metropolis.

Ο διοργανωτής της συναυλίας, Γιώργος Σταματόπουλος κάνει λόγο για παρεμβάσεις της τοπικής εκκλήσίας και καταγγέλλει την δημοτική Αρχή για αθέτηση της συμφωνίας παραχώρησης της αίθουσας και για νέο μεσαίωνα. Από την άλλη πλευρά, ο υποψήφιος περιφερειάρχης του συνδυασμού «Πατριωτική Αυγή» και υποστηριζόμενος πολιτικά από την “Χρυσή Αυγή” Ανδρέας Νικολακόπουλος επισκέφθηκε με πρωτοβουλία του, τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο για να ζητήσει την παρέμβασή του, ενώ λίγη ώρα μετά, κατέθεσε και σχετική αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, μαζί με άλλα τέσσερα άτομα, ζητώντας την απαγόρευση της συναυλίας, με την αιτιολογία ότι η μπάντα προσβάλλει το θρησκευτικό αίσθημα των Ορθόδοξων Χριστιανών.

Ο διοργανωτής της συναυλίας Γιώργος Σταματόπουλος αναφέρει ότι, κατά πληροφορίες του, υπήρξαν πιέσεις από την Εκκλησία για να ακυρώσει ο δήμος το event, λόγω του υβριστικού ονόματος της μπάντας προς το πρόσωπο του Ιησού.

Με τη συναυλία των Rotting Christ στην Πάτρα, ασχολείται και η σελίδα της Μονής Εσφιγμένου στο Facebook, στην οποία αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: “Μετά από τά καρνα-βάαλ-ια λοιπόν, έρχονται οί αντίχριστοι οί οποίοι επέλεξαν την πρώτη εβδομάδα της Αγίας και μεγάλης τεσσερακοστής και τήν Παρασκευή, των Α’ Χαιρετισμών προς Τήν Παναγία μας για να…. “προσφέρουν πολιτισμό”. Μάλιστα, η Μονή αναφέρει ακόμα ότι, “έχουν ενημερωθεί τόσο ή Μητρόπολη Πατρών όσο και ο Δήμος ώστε να πάρουν θέση σε αυτήν τήν απαράδεκτη συμπεριφορά ή οποία προσβάλλει βάναυσα το Ορθόδοξο συναίσθημα. Στον αντίλογο, υπάρχουν και αυτοί που αποκαλούν «κουφιοκέφαλους φανατικούς» όσους θέλουν να ακυρώσουν τη συναυλία των Rotting Christ στην Πάτρα, ενώ κάποιοι άλλοι, εξαπολύουν αιχμές κατά του δήμου, αναφέροντας ότι υπέκυψε στις πιέσεις της Εκκλησίας, δίνοντας ένα γερό χτύπημα στον πολιτισμό και στην ελευθερία της έκφρασης.

«Ο μεσαίωνας έχει έρθει, αλλά μάλλον δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι!!!» αναφέρει ένας άλλος χρήστης του facebook.

Πηγή: pelop.gr 

Όλη η επικαιρότητα