Οικονομία

Ικανοποίηση για το ΕΣΠΑ και στήριξη ζητά το Επιμελητήριο Ηλείας

espa1.png
Ακούστε το άρθρο

Το Επιμελητήριο Ηλείας, με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης για το πρόγραμμα «Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» εκφράζει την ικανοποίησή του για την αύξηση του αριθμού των επιχειρήσεων που εντάσσονται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, και για τους τομείς Μεταποίησης, Υπηρεσιών – Εμπορίου και Τουρισμού.

Όπως τονίζεται επίσης από πλευράς ΕΒΕ, οι παρεμβάσεις προς το Υπουργείο Ανάπτυξης για αύξηση του αρχικού εγκριθέντος προϋπολογισμού της δημόσιας δαπάνης για τη Δυτική Ελλάδα φέρνουν και ως αποτέλεσμα την αύξηση των ενταγμένων στο πρόγραμμα επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος, δήλωσε επιπρόσθετα ότι η άμεση ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ πλέον θα επιτρέψει την υλοποίηση σημαντικού αριθμού επενδυτικών σχεδίων με θετική συνέπεια στην τοπική μας οικονομία.

Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι από δω και στο εξής θα είναι σημαντική και η ευθύνη των τοπικών παραγόντων και υπηρεσιών που θα πρέπει να συνδράμουν άμεσα στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις ώστε να εκδοθούν γρήγορα οι σχετικές άδειες.

Όλη η επικαιρότητα