Ηλεία

Οικογένειες θυμάτων των φονικών πυρκαγιών του 2007 στη Μάκιστο: «Δε θα επιτρέψουμε βεβήλωση της μνήμης των ανθρώπων μας»

«Οι τυμπανοκρουσίες, τα τραγούδια – μοιρολόγια τρίτων εκείνη την ημέρα, προσβάλουν τη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους με μαρτυρικό θάνατο μέσα στις φλόγες», αναφέρουν στην επιστολή διαμαρτυρίας τους οι οικογένειες των θυμάτων που βρήκαν τραγικό θάνατο στις 24 Αυγούστου του 2007 στην μαρτυρική στροφή της Αρτέμιδας, καλώντας τον Σύλλογο Μακισταίων Ολυμπίας να μην πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη για τις 24 Αυγούστου εκδήλωση με τραγούδια, μουσική και απονομή πλακετών.

Μπορεί να πέρασαν 10 χρόνια από τις φονικές φωτιές του 2007 αλλά οι μνήμες παραμένουν ακόμα ζωντανές. Και ο πόνος των οικογενειών των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να σωθούν, παραμένει ακόμα νωπός. Οι ίδιοι, κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, πραγματοποιούνται Τρισάγιο στο σημείο (σ.σ στα εικονοστάσια στον δρόμο προς την Αρτέμιδα), με απόλυτο σεβασμό και ταπεινότητα απέναντι στους νεκρούς τους…

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί Τρισάγιο στη στροφή της Αρτέμιδας και στη συνέχεια, είχε προγραμματιστεί – μέσα στο χωριό – έκθεση φωτογραφίας, προβολή βίντεο, απονομή τιμητικών πλακετών και μουσική εκδήλωση υπό την διεύθυνση του Γιάννη Τζουανόπουλου. Όλα αυτά ωστόσο προκάλεσαν την αντίδραση των οικογενειών των θυμάτων. «Ποιος έχει το δικαίωμα, δέκα χρόνια μετά, να μην σέβεται τον πόνο μας; Ποιος έχει το δικαίωμα, να μην μας αφήσει να πραγματοποιήσουμε το Τρισάγιο εμείς», αναφέρουν στην επιστολή διαμαρτυρίας.

Όλη η επικαιρότητα