Αχαϊα Ελλάδα Ηλεία

Οικονομική Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα στη μετά COVID εποχή – Σήμερα η διαδικτυακή συζήτηση

Διαδικτυακή συζήτηση διοργανώνουν η διαΝΕΟσις, το Επιμελητήριο Αχαΐας, το Επιμελητήριο Ηλείας και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας σχετικά με την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και την καλύτερη αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Δυτικής Ελλάδας.

Η συζήτηση με τίτλο «Οικονομική Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα στη Μετά – COVID Εποχή» και στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και του επιστημονικού κόσμου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 8 Ιουλίου στις 19:00 και θα έχει διάρκεια περίπου μιάμιση ώρα.

Η συζήτηση θα αποτελείται από τρεις θεματικές ενότητες: α) Ο τουρισμός και οι εναλλακτικές μορφές του στην περιοχή β) Ο αγροδιατροφικός τομέας και η προοπτική του γ) Η χρηματοδοτική ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και οι δυνατότητες που προσφέρει το ΕΣΠΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τη συζήτηση από τη σελίδα της διαΝΕΟσις στο youtube και στο facebook, από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αχαΐας και από τη σελίδα του Επιμελητηρίου Αχαΐας στο facebook, από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Ηλείας και από τη σελίδα του Επιμελητηρίου Ηλείας στο facebook και από τη σελίδα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο facebook.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

19:00 – 19:05     Χαιρετισμοί:
Διονύσης Νικολάου, Γενικός Διευθυντής διαΝΕΟσις
Πλάτων Μαρλαφέκας, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας
Κων/νος Νικολούτσος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας
Παναγιώτης Τσιχριτζής, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας19:05 – 19:25     Ενότητα Α’ – Τουρισμός και Οικονομική Ανάπτυξη
Εισήγηση: Γιάννης Τούντας, Καθηγητής Κοινωνικής & Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ και επιστημονικός υπεύθυνος της έρευνας της διαΝΕΟσις για τον τουρισμό τρίτης ηλικίας και τον τουρισμό υγείας
Τοποθέτηση: Μάνος Κόνσολας, Υφυπουργός Τουρισμού, Υπουργείο Τουρισμού

19:25 – 19:45     Ενότητα Β’ -Αγροτική ανάπτυξη και ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα παραγωγής
Εισήγηση: Μαριάννα Σκυλακάκη – Partner, Τόπος Συμβουλευτική και επιστημονική υπεύθυνη της έρευνας της διαΝΕΟσις για τους νέους ελληνικούς συνεταιρισμούς
Τοποθέτηση: Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

19:45 – 20:05     Ενότητα Γ’ – Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων
Τοποθέτηση: Νίκος Χριστοδουλάκης, Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Τοποθέτηση: Ιωάννης Τσακίρης – Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

20:05 – 20:15     Συζήτηση

20:15 – 20:20  Κλείσιμο: Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας


Ο συντονισμός της συζήτησης θα γίνει από τον Θοδωρή Γεωργακόπουλο, Διευθυντή Περιεχομένου της διαΝΕΟσις.


Μπορείτε να παρακολουθήστε τη συζήτηση:

–          από το κανάλι της διαΝΕΟσις στο youtube πατώντας εδώ αλλά και από τη σελίδα του οργανισμού στο facebook πατώντας εδώ .

–          από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αχαΐας πατώντας εδώ και από τη σελίδα του Επιμελητηρίου στο facebook πατώντας εδώ.

–          από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Ηλείας πατώντας εδώ και από τη σελίδα του Επιμελητηρίου στο facebook πατώντας εδώ.

–          από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας πατώντας εδώ και από τη σελίδα του Επιμελητηρίου στο facebook πατώντας εδώ.

Όλη η επικαιρότητα