Αθλητισμός Πολιτική

Οικονομικό φόρουμ Δελφών: Οι επιπτώσεις του κορονοϊού στον Αθλητισμό (vid)

Ακούστε το άρθρο

Ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στις επιπτώσεις του κορονοϊού στον Αθλητισμό, κατά την 3η ημέρα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών 2020, που εφέτος διοργανώνεται διαδικτυακά στο Ζάππειο. 

«Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα είχαμε αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων ή ότι θα ήμουν αυτός που κλείνει, αντί να ανοίγει αθλητικές εγκαταστάσεις», είπε αρχικά ο υφυπουργός Αθλητισμού, τονίζοντας ότι πλέον έχει εξασφαλιστεί η ασφάλεια, καθώς όλοι έχουν σεβαστεί τα πρωτόκολλα και τους κανόνες.

«Όλοι οι φορείς έβαλαν πλάτη και βοήθησαν ώστε να γίνει η χώρα μας πρότυπο σε όλη την Ευρωπαϊκή Κοινότητα για τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία», πρόσθεσε.

Σχετικά με την παρουσία φιλάθλων στις αθλητικές εγκαταστάσεις, τόνισε: «Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα. Ελπίζω να τα καταφέρουμε. Αν όχι θα επιδιώξουμε να το ενεργοποιήσουμε από την αρχή της νέας σεζόν».

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε επίσης και στους πολίτες που στην διάρκεια των περιοριστικών μέτρων ανακάλυψαν τον αθλητισμό, κάνοντας λόγο για μία «αθλητική κουλτούρα που βιαίως αναπτύχθηκε στην περίοδο της καραντίνας».

Εστιάζοντας στην οικονομική στήριξη του αθλητισμού, ο υπουργός σημείωσε: «Πέρα από την τακτική επιχορήγηση ύψους 17 εκατομμυρίων, που φέτος δόθηκε για πρώτη φορά με κανόνες και βάση μετρήσιμων στοιχείων που παρουσιάστηκαν και στις 48 αθλητικές ομοσπονδίες, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε και ένα ξεχωριστό πακέτο στήριξης κατευθείαν για τα ερασιτεχνικά σωματεία».

Για την έμμεση στήριξη του αθλητισμού την περίοδο της κρίσης είπε ότι: «για πρώτη φορά ο ελληνικός αθλητισμός μπήκε στο δίχτυ προστασίας που άνοιξε η κυβέρνηση για μία σειρά κλάδους με αφορμή την καραντίνα».

Αναφερόμενος στον στόχο της κυβέρνησης και του υπουργείου, υπογράμμισε ότι: «Η κριτική είναι καλοδεχούμενη αλλά δεν θα αλλάξουμε τον προσανατολισμό μας», σημειώνοντας την ανάγκη για «νοικοκύρεμα και διαφάνεια».

Τέλος, αναφερόμενος στα θετικά που προέκυψαν από την πανδημία, δήλωσε: «Μαζί με το Χαμόγελο του Παιδιού έχουμε πραγματοποιήσει πολλές αιμοδοσίες με πολύ μεγάλη συμμετοχή».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα