Περιβάλλον

Ηλεία: 10 σκύλοι και 6 γάτες βρήκαν μαρτυρικό θάνατο από δηλητηριασμένο κρέας στο Λάνθι!

10_skyloi_kai_6_gates_vrikan_martyriko_thanato_apo_dilitiriasmeno_kreas.jpg
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 10 σκύλοι και 6 γάτες βρήκαν μαρτυρικό θάνατο από δηλητηριασμένο κρέας που τοποθέτησαν άγνωστοι την περασμένη Κυριακή 18 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. Τα περισσότερα ζώα βρέθηκαν νεκρά σε μικρή ακτίνα από το σημείο αφού το δηλητήριο ήταν πανίσχυρο.

Να σημειωθεί ότι κανένα από τα ζώα δεν ήταν αδέσποτο και ουδέποτε είχαν ενοχλήσει άνθρωπο ή άλλο ζώο. Πρόκειται για αξιαγάπητα σκυλάκια που έτυχε να βρεθούν στο σημείο.

Τι και αν έχουν ειπωθεί τόσα για τον καλύτερο και τον πιο πιστό φίλο μας, κάποιοι «καλοί άνθρωποι» έκριναν διαφορετικά…

 

Διαβάστε διαφορετικά έναν τίτλο!

Με τις λέξεις δεν παίζουμε…

Την δίκη τους εξήγηση μας δίνουν σήμερα για δυο πρόσφατα περιστατικά φιλόζωοι που ήρθαν σε επαφή με την στήλη…

Το πρώτο είχε να κάνει με την είδηση ότι σε πόλη του Κάμπου της Ηλείας ένα 4χρονο παιδί το δάγκωσε ένας σκύλος…

«Το άρθρο φαίνεται να έχει ελλείψεις. Δεν μας διευκρινίζει αν το 4χρονο παιδί εισέβαλε σε έναν περιφραγμένο χώρο όπου υπήρχε σκύλος.  Έστω κι έτσι όμως όλοι γνωρίζουμε ότι τα 4χρονα παιδιά δεν κυκλοφορούν μόνα τους… τότε το σκηνικό αλλάζει και σαφώς δεν μπορεί να φταίει ο σκύλος… Θυμίζουμε σχετικά τους προ μερικών μηνών πηχυαίους τίτλους  για μια γυναίκα στην Αλεξανδρούπολη που –σύμφωνα με τους τίτλους- την κατακρεούργησε  σκύλος.  Τελικά αποδείχθηκε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα μπήκε στον χώρο του σκύλου και τον έδειρε με αποτέλεσμα ο σκύλος όντως να της κάνει επίθεση δημιουργώντας της… αμυχές! Και στα δυο παραπάνω περιστατικά αν οι άνθρωποι βρέθηκαν σε περιφραγμένο χώρο, ο σκύλος απλώς έκανε τη δουλειά του…»

Ένα ακόμα περιστατικό έγινε τίτλος που μιλούσε για αδέσποτα που επιτέθηκαν σε ανθρώπους κοντά στην περιοχή της Δεξαμενής στον Πύργο τα ξημερώματα της 16ης Αυγούστου. Ο τίτλος δεν άφηνε περιθώριο στον αναγνώστη να σκεφτεί κάποιο ελαφρυντικό για τα ζώα που «πρωταγωνίστησαν» στο περιστατικό… διαβάστε όμως παρακάτω τι μας λέει φιλόζωος που έκανε το σχετικό ρεπορτάζ στην περιοχή…

«τα αδέσποτα σε εκείνη τη γειτονιά τα έχουν τρελάνει στο ξύλο κάποιοι κάτοικοι!!! Αυτός είναι και ο λόγος που έχουν γίνει πιο επιθετικά… είδα έναν κάτοικο που πήρε ξύλο και χτύπησε ένα κουτάβι που ήταν ξαπλωμένο σε έναν ίσκιο και δεν ήταν καν κοντά στο σπίτι του! Αυτά που μου είπαν είναι ότι κάποιοι  κάτοικοι τα βαράνε και τα κλωτσάνε γι` αυτό έχουν αγριέψει τα σκυλιά και με τους περαστικούς…»

Αν στο τελευταίο περιστατικό προσθέσεις και το γεγονός ότι αυτά τα σκυλιά είναι συνήθως πεινασμένα τότε ο (όποιος) Θεός να βάλει το χέρι του…

«Καλό θα είναι λοιπόν να μην βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα και να προσπαθούμε να βλέπουμε τι κρύβουν πολλές φορές οι πηχυαίοι τίτλοι»… κατέληξαν οι φιλόζωοι.

Όλη η επικαιρότητα