Ηλεία

Ηλεία: Αίτημα για τρεις επικουρικούς γιατρούς από το νοσοκομείο Αμαλιάδας

nosokomio-2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Έντονη κινητικότητα τις τελευταίες ημέρες από την διοίκηση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη τριών επικουρικών γιατρών.

 Ήδη τα σχετικά αιτήματα έχουν υποβληθεί στο Υπουργείο Υγείας και αφορούν στην πρόσληψη ενός επικουρικού γυναικολόγου, ενός επικουρικού ορθοπαιδικού και ενός επικουρικού αναισθησιολόγου. Τουλάχιστον για τις δύο πρώτες ειδικότητες, φαίνεται ότι υπάρχει και σχετικό ενδιαφέρον, οπότε εφόσον δοθεί το «πράσινο φως» θεωρείται και βέβαιο ότι θα καλυφθούν οι θέσεις.

Και οι τρεις ειδικότητες θεωρούνται άκρως αναγκαίες για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, αφού αυτή τη στιγμή οι ανάγκες καλύπτονται με υπερπροσπάθεια από τους υπάρχοντες ιατρούς.

Σήμερα τα σπουδαία

Σε ότι αφορά τη μαιευτική κλινική, αυτή τη στιγμή λειτουργεί με δύο γιατρούς γυναικολόγους, αφού η τρίτη έχει αποσπαστεί στο Νοσοκομείο του Πύργου και τα μηνύματα δεν είναι διόλου ενθαρρυντικά, αφού οι δύο δεν φαίνεται να μπορούν να σηκώσουν όλο το βάρος για περισσότερο από δύο μήνες.

Αν και έχει «παίξει» το σενάριο της συγχώνευσης με την μαιευτική του Νοσοκομείου Πύργου, κάτι τέτοιο συναντά αντιδράσεις από την πλευρά της Αμαλιάδας και η διοίκηση δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια ενίσχυσης της κλινικής με έναν ακόμη γιατρό.

Βέβαια, σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο, αφού θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ των διοικητών των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας και των εμπλεκομένων.

Προβλήματα βέβαια υπάρχουν και με την ορθοπαιδική κλινική, όπου για περισσότερο από ενάμιση χρόνο σηκώνουν το βάρος δύο ειδικευμένοι γιατροί και δοκιμάζουν τις αντοχές τους. Άλλωστε, το αίτημα για την πρόσληψη επικουρικού ορθοπαιδικού έχει υποβληθεί κατ’ επανάληψη, ωστόσο δεν είχε προωθηθεί από το Υπουργείο Υγείας, οπότε δικαιωματικά πλέον έχει έρθει η ώρα για να προχωρήσει το συγκεκριμένο θέμα.

Από την άλλη πλευρά, η θέση επικουρικού αναισθησιολόγου είχε βγει άγονη και όλοι ευελπιστούν ότι εφόσον προκηρυχθεί εκ νέου, θα έχει άλλη τύχη.

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα