Categories: Ηλεία

Ηλεία: «Ανάσα» για την αγορά οι γάμοι και οι βαπτίσεις – Αυξάνει το κόστος η ακρίβεια

Share

Καλοκαίρι γάμων και βαπτίσεων χαρακτηρίζεται από όλους το 2022 μετά την αναγκαστική παύση των κοινωνικών εκδηλώσεων τα προηγούμενα δύο χρόνια λόγω της πανδημίας με τις εκκλησίες φέτος και τα κέντρα που αναλαμβάνουν δεξιώσεις, να εμφανίζουν πληρότητα μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Αρκετοί που δεν κατάφεραν να βρουν ημερομηνίες φέτος, δεν έχουν αντίρρηση να τελέσουν τους γάμους τους και άλλη ημέρα, εκτός από το Σάββατο και την Κυριακή, που παραδοσιακά είναι ημέρες θρησκευτικών γάμων. Όσο για τους Πολιτικούς γάμους στα δημαρχεία, έχουν και αυτοί αυξημένη ζήτηση. Γάμοι που είτε είχαν αναβληθεί, είτε προγραμματιστεί για φέτος βρίσκονται πλέον στην τελική φάση των προετοιμασιών με βασικό πρόβλημα τις ανατιμήσεις σε βασικά είδη.

Όπως είναι γνωστό η προετοιμασία του γάμου και της βάπτισης ξεκινά μήνες πριν, έτσι οι τιμές για αυτές τις εκδηλώσεις έχουν «κλειστεί» από πέρυσι και με τις αυξήσεις που έχουν σημειωθεί τελευταία να ανεβαίνει περισσότερα το τελικό κόστος. Αποτέλεσμα της κατάστασης είναι το νέο κοστολόγιο όπως διαμορφώνεται να επιβαρύνει τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις.

Σε πείσμα λοιπόν των δύσκολων καιρών που διανύουμε τα νέα ζευγάρια είναι αποφασισμένα να παντρευτούν και αυτό είναι ένα τεράστιο μήνυμα ελπίδας και χαράς για όλους.

Από την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας μέχρι και την Παρασκευή 27 Μαΐου είχαν εκδοθεί 102 άδειες γάμου για μυστήρια που θα τελεστούν σε εκκλησίες της αρμοδιότητάς της και είχαν χορηγηθεί 52 πιστοποιητικά για γάμους που θα πραγματοποιηθούν εκτός της περιφέρειά της και από την Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας έχουν εκδοθεί 9 άδειες γάμου για μυστήρια που θα τελεστούν σε εκκλησίες της Ηλείας οι οποίες ανήκουν σε αυτή τη Μητρόπολη.

Εμείς, συνομιλήσαμε με επαγγελματίες του κλάδου οι οποίοι μας περιγράφουν την κατάσταση στο ποσοστό που τους αναλογεί, τους ευχαριστούμε και ευχόμαστε ολόψυχα καλή και ευτυχισμένη ζωή στα νέα ζευγάρια!

Μαρίνα Γεωργοπούλου- Δημιουργίες

Η κίνηση στην αγορά δε θυμίζει τα προηγούμενα δύο χρόνια. Ο κόσμος αρχίζει να βρίσκει το ρυθμό του και να ενδιαφέρεται για όλα όσα είχε αφήσει αναγκαστικά λόγω του κορωνοιού.

Η ελευθερία και ο προγραμματισμός ευχάριστων γεγονότων έχει θετική επίδραση στην ψυχολογία και αυτό φαίνεται. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε νυφικά και βαπτιστικά, για όλα τα γούστα και για όλα τα πορτοφόλια. Γι αυτό το καλοκαίρι αναμένονται πολλοί γάμοι και βαπτίσεις και αν θέλετε είναι και μια ελπίδα ζωής και χαράς για όλους μας, μετά από δύο χρόνια περιορισμών και απανωτών προβλημάτων.

Καίτη Δούλου – Μαστρογιαννοπούλου

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι θα γίνουν φέτος γάμοι και βαπτίσεις, άρχισε η κίνηση μπορώ να πω και το ενδιαφέρον για αμπιγέ φορέματα. Τα δύο προηγούμενα χρόνια με τους περιορισμούς οι γάμοι αναβλήθηκαν και φέτος θα έχουμε πολλά μυστήρια μέχρι και τον Οκτώβριο. Ο κόσμος ταλαιπωρήθηκε όπως όλοι μας, αλλά η ζωή, μας έχει διδάξει ότι προχωρά και πρέπει να την ακολουθούμε. Είναι ευχάριστα και εξαιρετικά ελπιδοφόρα τα μυστήρια του γάμου και της βάπτισης και είναι αυτά που εξασφαλίζουν τη συνέχεια, το μέλλον, το αύριο. Πάθαμε πολλά, διδαχτήκαμε περισσότερα και πλέον αρχίζουμε να βρίσκουμε τους ρυθμούς μας, με πρώτους τα παιδιά που ονειρεύονται και τολμούν να ανοίξουν το δικό τους σπιτικό.

Γιάννης Βρυνιώτης – Κτήμα Μπερτσάτου

Αρχίζουμε και βρίσκουμε τους ρυθμούς μας σιγά-σιγά και επιστρέφουμε στην υλοποίηση των κοινωνικών εκδηλώσεων. Η ψυχολογία του κόσμου είναι διαφορετική φέτος και πλέον είναι ελεύθεροι να πραγματοποιήσουν το γάμο τους ή τη βάπτιση του παιδιού τους, όπως έχουν ονειρευτεί. Αν σκεφτούμε ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια υπολειτουργούσαμε, φέτος έχουμε πληρότητα μέχρι το φθινόπωρο και ήδη υπάρχει και ενδιαφέρον για του χρόνου σχετικά με το κλείσιμο ημερομηνίας. Οι αναβολές και καθυστερήσεις των γάμων κυρίως, αποτελούν παρελθόν και τα μηνύματα είναι πολύ θετικά από πλευράς εκδηλώσεων και μάλιστα τόσο χαρούμενων.

Ξένια Ζούβελου –Υποδήματα Μπαξιβάνη

Πολύ καλύτερα από ότι περιμέναμε βλέπουμε να πηγαίνει η κίνηση. Ξέρετε, τα προηγούμενα δύο χρόνια η κατάσταση ήταν πολύ άσχημη και η αγορά ήταν μουδιασμένη για όλους μας.
Τώρα που δεν υπάρχουν περιορισμοί, ο κόσμος βγαίνει κάνει έρευνα αγοράς, επιλέγει και ψωνίζει. Οι κοινωνικές εκδηλώσεις πάντα παίζουν θετικό ρόλο στην κίνηση και ήδη οι γάμοι και οι βαπτίσεις έχουν ξεκινήσει και από ότι ακούμε είναι πολλοί γάμου προγραμματισμένοι για φέτος. Υπάρχει ποικιλία σε χρώματα και σχέδια και καλές τιμές.

Γιώργος Παπαδόπουλος – In Home

Ήδη στην αγορά πνέει άλλος αέρας φέτος και τίποτα δε θυμίζει τα δύο προηγούμενα χρόνια. Οι βαπτίσεις έχουν ξεκινήσεις και υπάρχει και ενδιαφέρον για δώρα γάμου. Τα λευκά ήδη άλλωστε είναι μια κλασική επιλογή δώρου τόσο για το γάμο όσο και για τη βάπτιση και μάλιστα πολύ χρήσιμη. Ο κόσμος επιλέγει τα πιο προσιτά σε αυτόν δώρα από οικονομικής πλευράς εστιάζοντας στη χρησιμότητα και τη λειτουργικότητά τους στο σπίτι. Από τον Ιούνιο μέχρι και το Σεπτέμβριο από ότι ακούμε θα γίνουν πολλοί γάμοι και αυτό είναι ένα θετικό μήνυμα στην αγορά και την ψυχολογία όλων.

Νίκος Παπαδόπουλος – Rotonda Luxury

Η κλάδος των κοινωνικών εκδηλώσεων αυτή τη στιγμή έχει θετικό πρόσημο. Τα προηγούμενα δύο χρόνια είχαμε μόνο αναβολές λόγω των μέτρων και κυρίως λόγω τον περιορισμένο αριθμό καλεσμένων που ήταν υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν. Για όλο το καλοκαίρι μέχρι και το φθινόπωρο έχουμε προγραμματίσει εκδηλώσεις και ήδη έχουμε κλείσει και για του χρόνου το καλοκαίρι κάποιες ημερομηνίες. Το πρόβλημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε φέτος είναι ότι λόγω της ακρίβειας και των ανατιμήσεων σε βασικά είδη, είχαμε δώσει πέρυσι άλλες τιμές στους πελάτες μας και άλλες θα κληθούμε να πληρώσουμε εμείς φέτος. Στόχος μας είναι να απορροφήσουμε εμείς τη διαφορά, προκειμένου να κρατήσουμε τη συμφωνία μας μαζί τους.

Χαράλαμπος Τσονόπουλος – Omnia

Σίγουρα η ατμόσφαιρα είναι εντελώς διαφορετική φέτος και μόνο ο κόσμος που βλέπεις να κυκλοφορεί έξω, είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Μέχρι τώρα υπάρχει ενδιαφέρον σε χρηστικά δώρα για την κουζίνα και το μπάνιο αλλά και σε διακοσμητικά είδη σπιτιού καθώς έχουν προγραμματιστεί πολλοί γάμοι για το καλοκαίρι που έρχεται. Ο κόσμος ενημερώνεται, ρωτάει τιμές και σύμφωνα με τα χρήματα που διαθέτει βρίσκει αυτό που μπορεί και που θεωρεί χρήσιμο στο νέο ζευγάρι. Σε όλα υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε σχέδια, χρώματα και καλές τιμές.

Χρύσα Ρουμπάνη – New Roubani

Ο κόσμος θέλει να συνεχίσει τη ζωή του και αυτό κάνει, έχει ανάγκη να φτιάξει τη διάθεσή του και να χαρεί. Ο γάμος και η βάπτιση είναι δύο ευχάριστα γεγονότα που συμβάλλουν σε αυτό. Τα νέα παιδιά ονειρεύονται και σχεδιάζουν το γάμο τους και τη βάπτιση του παιδιού τους ανάλογα με το οικονομικό τους, άλλωστε υπάρχει τόση ποικιλία στην αγορά και μπορείς να βρεις τα πάντα και στην τιμή που θέλεις. Φέτος που έχουμε πολλούς γάμους ήδη έχουν ξεκινήσει να αγοράζουν αμπιγέ ρούχα, βέβαια δεν είναι όπως παλιά, όμως είμαστε πολύ καλύτερα από πέρυσι και πρόπερσι. Τα θετικά μηνύματα αποκτούν και άλλη αξία γιατί έρχονται από τη νέα γενιά που είναι η συνέχειά μας.

Κώστας Ντεβενέζος

Η αγορά έχει αλλάξει ψυχολογία, ο κόσμος προσπαθεί να βρει το ρυθμό του και να προγραμματίσει το γάμο και τη βάπτιση που είχε ακυρώσει λόγω της πανδημίας του κορωνοιού.
Ήδη οι αγορές έχουν ξεκινήσεις σε κοστούμια κυρίως όσο αφορά τους γαμπρούς, τους κουμπάρους και τους στενούς συγγενείς αλλά και άλλα καλά ντυσίματα που μπορούν να φορέσουν οι καλεσμένοι σε τέτοιες περιπτώσεις. Οι τιμές είναι καλές και υπάρχει ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων σε όλα τα είδη. Η άρση των μέτρων και το «πράσινο φως» που δόθηκε για τις εκδηλώσεις έχουν μόνο θετικό αντίκτυπο σε όλους.

Θεοδώρα Δασκοπούλου – Ευδώρα

Δειλά-δειλά αρχίζει η αγορά να κινείται τις τελευταίες ημέρες. Ο κόσμος φροντίζει να κάνει μια έρευνα αγοράς πρώτα και μετά να αποφασίσει που θέλει να κινηθεί και τι ποσό έχει σκοπό να διαθέσει. Ενημερωνόμαστε κι εμείς ότι φέτος θα έχουμε πολλούς γάμους, κάτι το αναμενόμενο γιατί τα δύο προηγούμενα χρόνια όλοι είχαν αναβληθεί. Η άρση των μέτρων και η ελευθερία κινήσεων έχει παίξει καθοριστικό ρόλο και στην ψυχολογία των πελατών οι οποίοι βλέπω να επιλέγουν κυρίως χρηστικά είδη για το σπίτι και μετά τα είδη διακόσμησης. Ο γάμος και η βάπτιση είναι δυο ευχάριστα γεγονότα τα οποία πάντα τονώνουν την αγορά.