Ηλεία

Ηλεία: Άνοιξε τις πύλες του το 2ο HAM FEST στην Κουρούτα

siril-1.jpg

 

Το μεγάλο event των ραδιοερασιτεχνών, το 2ο HAM FEST, αποτελεί πραγματικότητα για τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Νομού Ηλείας και από το Σάββατο οι ραδιοερασιτέχνες βρίσκονται στην πλατεία της Κουρούτας, για να γνωριστούν μεταξύ τους και για να τους γνωρίσει ο κόσμος.

Πρόκειται για τη 2η συνάντηση των ραδιοερασιτεχνών, που συγκεντρώνει τα βλέμματα από ολόκληρη την Ελλάδα και όπως όλα δείχνουν θα γίνει θεσμός.

Στο χώρο της πλατείας έχουν στηθεί τα περίπτερα των ραδιοερασιτεχνών και εκεί εκτίθενται αντικείμενα που έχουν σχέση με τον ραδιοερασιτεχνισμό και τις τηλεπικοινωνίες και παράλληλα οι ραδιοερασιτέχνες συναντιούνται εκεί και ανταλλάσουν απόψεις, ενώ μπορεί να γίνει και επικοινωνία με άλλες περιοχές εντός και εκτός συνόρων.

Συνολικά συμμετέχουν 15 εκθέτες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενώ στον ίδιο χώρο φιλοξενείται έκθεση με αντικείμενα που αφορούν την ιστορία του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας, καθώς επίσης και από το προσωπικό αρχείο του ιδρυτή του Ραδιοφωνικού Σταθμού Σπύρου Μπεράτη.

Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Μπεράτης βρίσκεται στο χώρο του Φεστιβάλ και παρουσιάζει ο ίδιος τα αντικείμενα της έκθεσης.

Παράλληλα, υπάρχει και ένα περίπτερο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς οι ραδιοερασιτέχνες έχουν άμεση συνεργασία με τους εθελοντές.

Επίσης, στο Φεστιβάλ συμμετέχει και η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Πελοποννήσου.

«Προτρέπουμε τους νέους να ασχοληθούν με τον ραδιοερασιτεχνισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «Πατρίς» ο γραμματέας του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Ηλείας κ. Παναγιώτης Παναγούτσος (SV3-QPP), ο οποίος ευχαρίστησε θερμά για την φιλοξενία και την βοήθεια, τον δήμο Ήλιδας και τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας, καθώς και όλους όσους βοήθησαν για να γίνει πραγματικότητα το Φεστιβάλ.

 

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα