Ηλεία

Ηλεία: Αρκετά τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία

Αρκετά είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας.

Αρκετά είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, όμως η διασπορά τους δεν είναι τόσο μεγάλη έτσι ώστε οι διευθύνσεις να αποφασίσουν το κλείσιμο τάξεων και τμημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες περισσότερα από 60 είναι τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί σε Γυμνάσια και Λύκεια του νομού και τα περισσότερα εστιάζονται στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου και στο Γυμνάσιο και Λύκειο Λάλα.

Σε ό,τι αφορά τα δημοτικά σχολεία, ο αριθμός των κρουσμάτων για την ώρα είναι μικρός, με περίπου 8, ίσως και λίγο περισσότερα. Γενικότερα η εικόνα είναι ανησυχητική καθώς πολλοί γονείς, περιμένουν τα τεστ μικροβιολογικών εργαστηρίων, προκειμένου να δουν αν έχουν προσβληθεί τα παιδιά τους ή όχι.

Αύξηση κρουσμάτων στην Ηλεία

Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων είχαμε χθες στην Ηλεία, αφού ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 67 νέα, με αρκετά φυσικά από αυτά να καταγράφονται σε μαθητές και μαθήτριες. Στην Αχαΐα είχαμε 213 κρούσματα, στην Αιτωλοακαρνανία 139 και στην Ζάκυνθο 26.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σε όλη την χώρα είναι 7.486. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 938.903

(ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 50.6% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 88, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 18.157 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 664 (60.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 80.3% έχει

υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 532 (80.12%) είναι ανεμβολίαστοι
ή μερικώς εμβολιασμένοι και 132 (19.88%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.514 ασθενείς.

Λύματα: Αύξηση 80% του ιικού φορτίου στην Πάτρα

Την ποσοστιαία μεταβολή στη μέση συγκέντρωση του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα ανά 100.000 κατοίκους την εβδομάδα 22-28 Νοεμβρίου σε σχέση με την εβδομάδα 15–21 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, την εβδομάδα 22 έως 28 Νοεμβρίου παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των τεσσάρων από τις δεκατρείς περιοχές (4/13) που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ), σταθεροποιητικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε τρεις από τις δεκατρείς (3/13) περιοχές του ΕΔΕΛ και μείωση του ιικού φορτίου παρατηρήθηκε σε έξι (6/13) περιοχές του ΕΔΕΛ.

Καθαρή αύξηση του μέσου εβδομαδιαίου ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στα Ιωάννινα (+40%), στον Άγιο Νικόλαο (+65%) και στην Πάτρα (+80%), ενώ οριακή αύξηση παρατηρήθηκε στη Θεσσαλονίκη (+19%).

Όλη η επικαιρότητα