Categories: Ηλεία

Ηλεία: Χριστουγεννιάτικη διάθεση στην αγορά βρεφικών και παιδικών ρούχων και υποδημάτων

Share

Ο κόσμος τις φετινές γιορτές είχε μια άλλη ψυχολογία, σαφώς καλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αφού άφησε πίσω του την καραντίνα του κορωνοϊού, βγήκε στην αγορά και ψώνισε αυτά τα οποία ήθελε, κυρίως για τα παιδιά του, τα εγγόνια του και τα βαφτιστήρια του.

Η αγοραστική κίνηση λοιπόν τις μέρες πριν τα Χριστούγεννα και ιδίως την παραμονή, αλλά κι αυτές τις ημέρες, λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, είναι αρκετά αυξημένη σε σχέση με πέρσι και πρόπερσι, κάτι που τονίζουν και οι επαγγελματίες, ιδίως όσοι διατηρούν καταστήματα για βρεφικά και παιδικά ρούχα και παπούτσια.

Μάλιστα όπως τονίζουν, στην αύξηση της αγοραστικής κίνησης, πέρα από την καλύτερη ψυχολογία του κόσμου, έπαιξαν και οι πολύ καλές τιμές που υπάρχουν, με τους περισσότερους επαγγελματίες να συγκρατούν τις αυξήσεις που υπήρξαν σε ενέργεια και όχι μόνο και να προσφέρουν στους πελάτες τους, προϊόντα σε πολύ καλές τιμές και πάνω από όλα σε πολύ καλή ποιότητα. Επίσης είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι, που τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι, όσο και οι ετεροδημότες, προτίμησαν την τοπική αγορά για τα ψώνια τους, δίνοντας φυσικά την απαραίτητη οικονομική ανάσα, ενόψει των ημερών που  έρχονται και κανείς δεν ξέρει τι θα φέρουν, στην οικονομία της χώρας και των νοικοκυριών.

Μέλτης Βασιλακόπουλος: «Τα Χριστούγεννα η αγοραστική κίνηση κυμάνθηκε σε επίπεδα προ covid»

Ο Μέλτης Βασιλακόπουλος που διατηρεί τα καταστήματα «Bloom», «Crocodilino» και «Cool Club» δηλώνει ότι η αυξημένη αγοραστική κίνηση τα Χριστούγεννα, ήταν μία ευχάριστη έκπληξη.

«Τα Χριστούγεννα η αγοραστική κίνηση μπορώ να πω ότι ήταν πολύ καλή και κυμάνθηκε σε επίπεδα προ covid. Είναι κάτι που ήταν μία ευχάριστη έκπληξη για εμάς. Βέβαια για την περιοχή μας σημαντικό ρόλο στην αύξηση της αγοραστικής κίνησης, έπαιξε και η καλή τιμή του ελαιόλαδου. Έχουν κατέβει και πολλοί ετεροδημότες που προτιμούν πάντα τα καταστήματα της πόλης μας και προσφέρουν και αυτοί στον τόπο τους. Στον κλάδο μας, τα παιδικά ρούχα και παπούτσια, οι περισσότερες αγορές γίνονται τα Χριστούγεννα και λιγότερο την Πρωτοχρονιά, αλλά ήδη τα δείγματα για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι πολύ αισιόδοξα και πιστεύω ότι θα κινηθούμε και πάλι σε προ covid επίπεδα και όλα θα πάνε αρκετά καλά».

Ανδρέας Παπανδρέου: «Ακόμα και οι παππούδες κάνανε δώρα στα εγγόνια τους»

Ο Ανδρέας Παπανδρέου από το «Kid’s house» δηλώνει και αυτός πως η κίνηση αυτές τις γιορτές ήταν πολύ καλή.

«Η αγοραστική κίνηση ήταν πολύ καλή, ψώνισαν και οι γονείς και οι νονοί για τα παιδιά, ακόμα και οι παππούδες κάνανε δώρα στα εγγόνια τους και μπορώ να πω ότι είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, από την κίνηση της αγοράς αυτές τις εορταστικές ημέρες.

Και τις επόμενες ημέρες, για την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια, πιστεύω ότι θα έχουμε αρκετές αγορές. Οι τιμές παραμένουν οι ίδιες, δεν είχαμε μεγάλες αυξήσεις στα προϊόντα μας. Εμείς έχουμε ελληνικά προϊόντα, σε πολύ καλή ποιότητα και τιμές και μπορεί να βρει ο καθένας ότι θέλει στο κατάστημά μας».

Έφη Σπηλιοπούλου: «Οι τιμές στα προϊόντα είναι ίδιες με τα προηγούμενα χρόνια»

Η Έφη Σπηλιοπούλου από το «Crazy Feat» Πύργου περιμένει ότι τις μέρες πριν την Πρωτοχρονιά, ο κόσμος θα αγοράσει αυτά τα οποία θέλει για το παιδί του.

«Περιμένουμε να ανέβει λίγο περισσότερο η κίνηση, πού τα Χριστούγεννα ήταν καλή, αλλά όχι η αναμενόμενη. Ευελπιστούμε τις επόμενες ημέρες σε κάτι καλύτερο.

Ο κόσμος έχει κάνει την έρευνα αγοράς όλες τις προηγούμενες ημέρες και πιστεύουμε ότι τις μέρες πριν την Πρωτοχρονιά, θα αγοράσει αυτά τα οποία θέλει για το παιδί του. Οι τιμές στα προϊόντα είναι ίδιες με τα προηγούμενα χρόνια, αφού προσπαθούμε να τις κρατήσουμε σταθερές, παρά τη γενικότερη κατάσταση της εποχής».

Αθηνά Κοροκοκού: «Είδαμε και μία διαφορετική ψυχολογία στον κόσμο μετά τον κορωνοιό»

Η Αθηνά Κοροκοκού από το κατάστημα παιδικών ενδυμάτων και ειδών βάπτισης «Babyland» αναφέρει επίσης πως τις μέρες των εορτών υπήρξε κίνηση στα καταστήματα και λόγω της καθόδου αρκετών ετεροδημοτών.

«Τώρα τις γιορτές υπήρχε αρκετή κίνηση, νομίζω ότι έπαιξαν ρόλο οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν, ενώ υπήρχε και μεγάλη κάθοδος ετεροδημοτών, οπότε και αυτό τόνωσε την αγορά. Είδαμε και μία διαφορετική ψυχολογία στον κόσμο μετά τον κορωνοιό. Οι άνθρωποι ήθελαν πάση θυσία να ψωνίσουν και ειδικά τα παιδιά να είναι χαρούμενα αυτές τις γιορτινές ημέρες. Οι τιμές στο δικό μας κατάστημα και στις συνεργαζόμενες εταιρείες ήταν χαμηλές και καταφέραμε να τις κρατήσουμε στα περσινά επίπεδα και μάλιστα κάποια προϊόντα έχουν ακόμη χαμηλότερη τιμή. Και αυτό συντέλεσε στη αγοραστική κίνηση του δικού μας καταστήματος».

Άννα Κορτέση: «Η κίνηση στην αγορά ήταν ικανοποιητική, δυστυχώς όχι για όλους τους συναδέλφους όμως»

Η Άννα Κορτέση που διατηρεί το «Magic Kids» στην Αμαλιάδα δηλώνει πως η κίνηση στην αγορά ήταν ικανοποιητική, δυστυχώς όχι για όλους όμως.

«Η κίνηση στην αγορά ήταν ικανοποιητική, δυστυχώς όχι για όλους τους συναδέλφους όμως. Τα αυξημένα πάγια έξοδα με την αύξηση των πρώτων υλών στα προϊόντα κράτησαν μακριά ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό από το αγοραστικό κοινό δημιουργώντας πλήγμα στην εμπορική κοινωνία.

Η κρατική μέριμνα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ευεργετική προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αγωνιούν καθημερινά αλλά θα πρέπει και το αγοραστικό κοινό να δίνει προτεραιότητα στις τοπικές επιχειρήσεις μη ξεχνώντας την αλυσιδωτή ανάπτυξη που δημιουργείται στον τόπο μας. Ας ελπίσουμε ότι η νέα χρονιά θα είναι πιο ελπιδοφόρα! Καλή χρονιά!!!»