Ηλεία

Ηλεία: Δεν καταργείται η ΔΟΥ Αμαλιάδας

doy_amaliadas.jpg
Ακούστε το άρθρο

 «Δεν υπάρχει στην παρούσα φάση σχεδιασμός για κατάργηση της ΔΟΥ Αμαλιάδας», διαβεβαιώνει το patrisnews.com η αρμόδια διεύθυνση Προσωπικού Δ.Ο.Υ του Υπουργείου Οικονομικών, βάζοντας τέλος στα σενάρια περί «λουκέτου», λόγω της μετακίνησης, στη Δ.Ο.Υ Πύργου, πέντε συνολικά Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους.

Τις τελευταίες δυο ημέρες τα… σενάρια περί κατάργησης της ΔΟΥ Αμαλιάδας «φούντωσαν» και πάλι, προκαλώντας τεράστια ανησυχία και αγανάκτηση στους πολίτες, όχι μόνο του Δήμου Ήλιδας αλλά όλων των δήμων του Κάμπου – δηλαδή σχεδόν του μισού Νομού Ηλείας.

Κι αυτό γιατί, ενδεχόμενο κλείσιμο της ΔOY Αμαλιάδας θα σημάνει γι’ αυτούς τεράστια ταλαιπωρία, καθώς θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν πολλά χιλιόμετρα μετακινούμενοι προς την πρωτεύουσα του Νομού, τον Πύργο, για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους.

Ωστόσο, το σενάριο, φαίνεται πως δεν θα βρει εφαρμογή και η Εφορία της Αμαλιάδας δεν θα κλείσει με τα σημερινά δεδομένα, βάσει και των διαβεβαιώσεων του υπουργείο.

Δεν κλείνει…

Σε επικοινωνία  του patrisnews.com με την αρμόδια Διεύθυνση Προσωπικού ΔΟΥ του Υπουργείου Οικονομικών δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Όσον αφορά δε το θέμα της μετακίνησης προσωπικού, αρμόδιο στέλεχος της παραπάνω διεύθυνσης εξήγησε πως την περασμένη Τρίτη 6 Αυγούστου εστάλη πράγματι έγγραφο από το υπουργείο Οικονομικών προς τις ΔΟΥ Πύργου και Αμαλιάδας, στο οποίο αναφέρεται ότι μέχρι τις 16 Αυγούστου θα πρέπει να μετακινηθούν πέντε υπάλληλοι από την Αμαλιάδα στον Πύργο.

Πρόκειται για τους νέους Ελεγκτές Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους, οι οποίοι θα μετακινηθούν στη ΔΟΥ Πύργου, αφού μόνο εκεί λειτουργεί Τμήμα Ελέγχου και Δικαστικό Τμήμα. Οι πέντε Ελεγκτές προέκυψαν ύστερα από αίτηση που είχαν υποβάλει προ τριμήνου οι ίδιοι μεταξύ άλλων, και τελικά ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης και ορίστηκαν πέντε Ελεγκτές.

Πήγαν πέντε, φεύγουν πέντε…

Εξάλλου, όπως επισημάνθηκε, κατά τη ενοποίηση των Δ.Ο.Υ του Κάμπου, στη Δ.Ο.Υ Αμαλιάδας, στο προσωπικό που μετακινήθηκε από τις Δ.Ο.Υ Βάρδας, Λεχαινών και Γαστούνης προς την Αμαλιάδα, υπήρχαν και πέντε ελεγκτές που μέχρι τότε ασκούσαν τα καθήκοντά τους από τις παραπάνω Δ.Ο.Υ, στις οποίες μέχρι τότε, λειτουργούσε Τμήμα Ελέγχου.

Βέβαια, λόγω της αναδιάρθρωσης, οι ίδιοι απασχολήθηκαν σε άλλους τομείς, όπως και οι Ελεγκτές της Δ.Ο.Υ Αμαλιάδας, αφού από τις αρχές του 2012 Τμήμα Ελέγχου για όλο το Νομό Ηλείας λειτουργεί μόνο στη Δ.Ο.Υ Πύργου, η οποία -εξηγεί το στέλεχος του υπ. Οικονομικών- επιφορτίστηκε με την ευθύνη κάλυψης όλου του νομού Ηλείας αλλά δεν ενισχύθηκε -τότε- με αντίστοιχο προσωπικό.

Έτσι, κατόπιν αιτήσεων των ιδίων υπαλλήλων, προέκυψαν οι πέντε νέοι Ελεγκτές.

Αποδυναμώνεται μεν…

Ωστόσο, σίγουρα κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι αυτή η μετακίνηση θα αποδυναμώσει εν μέρει την υπηρεσία, καθώς λόγω των συνταξιοδοτήσεων, το προσωπικό είναι ήδη μειωμένο, κάτι που βέβαια συμβαίνει σε όλες τις υπηρεσίες.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στη ΔΟΥ Πύργου -βάσει στοιχείων που είχαν παρουσιαστεί σε προηγούμενο ρεπορτάζ του patrisnews.com- πριν από δύο χρόνια υπηρετούσαν 90 περίπου υπάλληλοι, και πλέον, αν και έχει «απορροφήσει» και τις ΔΟΥ Ανδρίτσαινας, Ζαχάρως και Κρεστένων, το προσωπικό δεν υπερβαίνει τους 55 υπαλλήλους.

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα