Ηλεία

Ηλεία: Δέντρο «προσγειώθηκε» και καταπλάκωσε αυτοκίνητο στα Μακρίσια!

dentro1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρές υλικές ζημιές προκάλεσε η πτώση μεγάλου τμήματος από τον κορμό δέντρου στα Μακρίσια το πρωί της Τρίτης δίπλα στον παιδικό σταθμό, ενώ από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκαν άνθρωποι.

Το υπεραιωνόβιο δέντρο «προσγειώθηκε» πάνω σε ένα λευκό αγροτικό αυτοκίνητο, προκαλώντας του σοβαρή και μη αναστρέψιμη ζημιά.

Το «ευτύχημα» είναι ότι η ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου είχε βγει από το αυτοκίνητο μόλις πέντε λεπτά προτού καταρρεύσει ο κορμός του δέντρου.

«Ήμουν μέσα στο σπίτι και άκουσα ξαφνικά έναν θόρυβο και φωνές γειτόνων και βγήκα έξω και είδα τον κορμό πεσμένο στον δρόμο και πάνω στο αυτοκίνητο. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα, μόνο ψυχολογικά είμαστε λίγο ταραγμένοι» αναφέρει ο Θανάσης Βασιλειάδης, μέλος της οικογένειας στην οποία ανήκει το αυτοκίνητο.

«Πριν από οκτώ χρόνια είχαμε κάνει καταγγελία για τον κίνδυνο κατάρρευσης του δέντρου, το οποίο είναι άνω των 200 ετών. Αν συνυπολογίσουμε και το ότι μπορεί να κόψει και τα καλώδια της ΔΕΗ, καταλαβαίνετε για τι κίνδυνο μιλάμε. Δυστυχώς ανταπόκριση δεν βρήκαμε από κανέναν. Πρέπει όμως να βρεθεί λύση. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω. Δυστυχώς το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ πριν από 5 λεπτά ήταν μέσα η μητέρα μου. Ήταν θέλημα Θεού να μην έχουμε χειρότερα» πρόσθεσε, ενώ ανέφερε ότι προτίθεται να εξετάσει με ποιον τρόπο θα μπορέσει να αποζημιωθεί από το ελληνικό δημόσιο.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μακρισίων, Θανάσης Δάγλατρης δήλωσε στο patrisnews.com ότι «πρέπει η αρμόδια υπηρεσία να επιληφθεί του θέματος, διότι στο σημείο μαζεύονται καθημερινά αρκετά παιδιά και παίζουν λόγω του ίσκιου που δημιουργεί το δέντρο. Με μια δυνατή βροχή και έναν ξαφνικό αέρα θα θρηνήσουμε θύματα. Πρέπει και το υπόλοιπο δέντρο να φύγει».

Υστερα από επιτόπιο έλεγχο της μηχανικού της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Φανής Τρυφωνοπούλου, τα συνεργεία του δήμου καθάρισαν και άνοιξαν τον δρόμο, ενώ λίγο αργότερα συνέδραμε την προσπάθειά τους και η Πυροσβεστική (βρισκόταν σε φωτιά στη Ζαχάρω). Εκτός από το αυτοκίνητο, ζημιές υπέστη και μια αποθήκη καθώς και τμήμα περίφραξης.

Όπως δήλωσε στo patrisnews.com η κα Τρυφωνοπούλου, «αύριο (σ.σ. σήμερα) θα μεταβούν στο σημείο κλιμάκια του Δασαρχείου και της Πυροσβεστικής, για να δώσουν οριστική λύση στο θέμα».

«Η εισήγηση της Πυροσβεστικής είναι να κοπεί το δέντρο, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, μια και απαιτεί μεγάλο καλαθοφόρο όχημα, που μόνο η ΔΕΗ διαθέτει» επισήμανε η κα Τρυφωνοπούλου.

Με ιδιωτικά μηχανήματα ο δήμος και ειδικευμένο ξυλοκόπο. Ήρθε η τεχνικη υπηρεσια του δήμου με τη μηχανικό Φανή Τρυφωνοπούλου και μας έδωσε την εντολη για καθρισμο και διάνοιξη του δρόμου.

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

Fopan83@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα