Ηλεία

Ηλεία: Διήμερο δράσεων για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών

Σε Φολόη, Στροφυλιά, και Καϊάφα.
Ακούστε το άρθρο

Διήμερο Δράσεων για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή και Σάββατο από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης σε συνεργασία ΚΕΠΕΑ Κρεστένων και τη στήριξη ειδικών επιστημόνων.

Ειδικότερα αύριο θα γίνει ενημερωτική ημερίδα για τους πολίτες και τους τοπικούς φορείς της ΠΕ Ηλείας σχετικά με την πρόληψη και διαχείριση των δασικών πυρκαγιών, τις πολιτικές και πρακτικές δασοπροστασίας.

Την επόμενη μέρα το Σάββατο 14 του μηνός θα υλοποιηθούν δράσεις που θα αφορούν τον καθαρισμό των δασών από ξένα προς το δασικό οικοσύστημα απορρίμματα στη Φολόη, στη Στροφυλιά και στη Λίμνη Καϊάφα.

Οι παραπάνω δράσεις διοργανώνονται στο πλαίσιο της δράσης «Μονόδρομος η πρόληψη των δασικών πυρκαγιών. Μαθητές και πολίτες ενημερώνονται και αναλαμβάνουν δράση», που υλοποιείται το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου- Ιουλίου 2022 στην Ηλεία, με την ευγενική υποστήριξη της Eurobank.

«Πιστεύουμε ότι με την ένταση που έχει πάρει το φαινόμενο των δασικών πυρκαγιών σε τοπικό μας εθνικό επίπεδο και στην ευρύτερη Μεσογειακή λεκάνη, η ανωτέρα ημερίδα και οι συνοδευτικές δράσεις, αποτελούν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για σας, ώστε ευρισκόμενοι στην αρχή της αντιπυρικής περιόδου, να έχετε τη δυνατότητα να αξιοποιήσετε επικοινωνιακά, εξειδικευμένη επιστημονική πληροφόρηση, για όσο το δυνατόν ευρύτερη ευαισθητοποίηση τοπικών αρχών, αλλά και ιδιαίτερα πολιτών», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Εταιρεία Προστασίας της Φύσης που απευθύνει κάλεσμα σε μαθητές και πολίτες να συμμετάσχουν στις δράσεις αυτές έχοντας ως στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος

Όλη η επικαιρότητα