Ηλεία

Ηλεία: Έκλεψαν καμπάνες από ναούς σε χωριά της Φιγαλείας!

figaleia1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ένα θλιβερό περιστατικό συνέβη στα χωριά της Ορεινής Φιγαλείας πριν από λίγες μέρες. Άγνωστοι έκλεψαν τις καμπάνες από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στα Πετράλωνα και από την εκκλησία της Παναγίας στα Περιβόλια. Καμπάνες σήμα κατατεθέν των εκκλησιών εδώ και δεκαετίες…

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Δ.Πετραλώνων κ.Αποστολόπουλο εκλάπησαν πριν από λίγες μέρες οι καμπάνες από τις δύο αυτές εκκλησίες από αγνώστους και με άγνωστο προορισμό. Στην εικόνα διακρίνεται η καμπάνα του Αγίου Γεωργίου, η οποία είναι εδώ και δεκαετίες τοποθετημένη μέσα στον κορμό ενός δέντρου. Αμέσως ενημερώθηκαν οι εκκλησιαστικές αρχές τις περιοχής καθώς και τα Α.Τ. Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως για την κλοπή και ήδη οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στα Πετράλωνα μόλις έγινε γνωστό το γεγονός υπήρξε αναστάτωση στους κατοίκους, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο των Πετραλώνων σημειώθηκαν άλλα δυο περιστατικά κλοπής, το πρώτο μάλιστα σε οικία αλλοδαπού, ο οποίος απουσίαζε, και οι άγνωστοι του αφαίρεσαν το ποσό των  ευρώ, ενώ ακόμα και σε τμήμα της ΕΠ.ΟΔ. Νέας Φιγαλείας – Ανδρίτσαινας οι άγνωστοι αφαίρεσαν τα καπάκια από φρεάτια αγωγών ρεύματος και νερού.

Οι κάτοικοι έκαναν λόγο για πλήρη απουσία της ΕΛ.ΑΣ από την περιοχή, καθώς έχουν να δουν περιπολικό ακόμα και μήνες και δήλωσαν πως είναι έτοιμοι και αν χρειαστεί με τα κυνηγετικά όπλα ανά χείρας.

Τις έρευνες διενεργούν οι αστυνομικές αρχές της Επαρχίας Όλυμπίας.

Πηγή: ΦΙΓΑΛΕΙΑ – ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Όλη η επικαιρότητα