Ηλεία

Ηλεία: Επιστροφή στα θρανία με καταλήψεις, κρούσματα και απουσίες

Με αρκετές απουσίες, πολλά κρούσματα και καταλήψεις άνοιξαν το πρωί της Δευτέρας τα σχολεία και στην Ηλεία.
Ακούστε το άρθρο

Με αρκετές απουσίες, πολλά κρούσματα και καταλήψεις άνοιξαν το πρωί της Δευτέρας τα σχολεία και στην Ηλεία.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι αυτή την ώρα έχει γίνει γνωστό, πως στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού, έχουν καταγραφεί 140 μαθητές και 35 εκπαιδευτικοί, θετικοί στον Covid-19. Ενώ όσο αφορά τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θετικοί στον ιό βρέθηκαν 108 μαθητές και 42 εκπαιδευτοικοί.

Κατά βάση, όσα παιδιά ανιχνεύτηκαν θετικά, είχαν ήδη από χθες δηλώσει το τεστ τους, ενώ πολλοί γονείς αποφάσισαν να μην στείλουν σήμερα τα παιδιά τους στο σχολείο, εξαιτίας του φόβου για το  ενδεχόμενο νόσησης.

Πέρα όμως από τους μαθητές που δεν μπήκαν σήμερα στις σχολικές αίθουσες και παρέμειναν στα σπίτια τους, υπήρξαν και εκείνοι που πήγαν στα σχολεία τους και προχώρησαν σε καταλήψεις, διαμαρτυρόμενοι για την επιστροφή στα θρανία εν μέσω έξαρσης της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό συνέβη, στα Λύκεια Λεχαινών και Γαστούνης, καθώς και στο Λύκειο, αλλά και Γυμνάσιο Ζαχάρως.

Τι αναφέρει η απόφαση του δεκαπενταμελους του Λυκείου Λεχαινών: «Έπειτα από έκτακτη συνέλευση και ψηφοφορία μεταξύ των μελών του σώματος του συμβουλίου, αποφασίσθηκε ότι από την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 το Γενικό Λύκειο Λεχαινών τελεί υπό μαθηματική κατάληψη ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τους χειρισμούς του Υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα της Υπουργού, Νίκης Κεραμέως, στα ζητήματα που αφορούν το άνοιγμα των σχολικών μονάδων κατά την διάρκεια της πανδημίας του Covid και πιο συγκεκριμένα των μεγάλο αριθμό κρουσμάτων . ΑΙΤΗΜΑ μας είναι να ανασταλεί η λειτουργία του σχολείου μέχρι να μειωθούν ικανοποιητικά οι ημερήσιοι δείκτες των κρουσμάτων Covid και σε περίπτωση που ανασταλεί η έναρξη του αυτό να γινει τουλάχιστον κατά μία εβδομάδα.»

Όλη η επικαιρότητα