Ηλεία

Ηλεία: Επιστροφή στην παράδοση από τον «Περικλή» Στρουσίου

strousi2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με λαμπρότητα γιόρτασε ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Στρουσίου «Ο Περικλής» την πολιούχο του μικρού τοπικού διαμερίσματος Αγία Κυριακή, παρουσιάζοντας σειρά εκδηλώσεων με αφετηρία και προορισμό την παράδοση και τον πολιτισμό. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην καρδιά του Κάμπου και παρακολούθησε τις τριήμερες εκδηλώσεις, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι στην περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που διανύουμε, είναι ιδιαίτερα σημαντικές αυτές οι προσπάθειες καθώς προσφέρουν τη δυνατότητα απόδρασης από τη μουντή καθημερινότητα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής με την έκθεση ζωγραφικής «Εικαστικές Αναζητήσεις» όπου οι μαθητές του αντίστοιχου τμήματος του Συλλόγου παρουσίασαν τις δημιουργίες τους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις που ακολούθησαν και στις οποίες συμμετείχαν μέλη χορευτικών ομάδων του Συλλόγου ,  ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Λάλα, o Λαογραφικός Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Βαρθολομιού, ο σύλλογος Γυναικών Τραγανού «Η Αρμονία» και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καρδιακαυτίου «Άγιος Δημήτριος».

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου με το «Οδοιπορικό στην Ελληνική Παράδοση» κατά τη διάρκεια του οποίου παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί και δρώμενα σχεδόν από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ειδικότερα μεταξύ άλλων συμμετείχαν το Σωματείο «Φάρος» Ποντίων Πατρών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουρτεσίου, ο Εκπολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος «Η Γλαρέντζα», ο Σύλλογος Φίλων Πολιτισμού Ανδραβίδας και Πεδινής Ηλείας «Η Εστία» και φυσικά ο Σύλλογος «Περικλής». Κατά τον σύντομο χαιρετισμό της η πρόεδρος του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σρουσίου, ευχαρίστησε αρχικά όλους όσους αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια και συνέβαλλαν ώστε να πραγματοποιηθούν αυτές οι εκδηλώσεις. Παράλληλα αναφέρθηκε στη σημασία τους, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Όπως κάθε χρόνο, παραμονή του εορτασμού της Αγάς Κυριακής, έτσι και φέτος διοργανώσαμε μια βραδιά γεμάτη μυρωδιές και αρώματα παράδοσης, γεμάτη από παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από κάθε γωνιά της χώρας, που άντεξαν στο χρόνο και αποτελούν σήμερα ξεχωριστά γνωρίσματα της Ελληνικής μας φυσιογνωμίας».

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής με δημοτική-λαϊκή συναυλία όπου συμμετείχαν γνωστοί καλλιτέχνες.

Α.Α. Σ. 

Όλη η επικαιρότητα