Ηλεία

Ηλεία: Ετοιμο να λειτουργήσει το περιφερειακό ιατρείο στο Καράτουλα!

13443_ph1.jpg

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Τα εγκαίνια του περιφερειακού ιατρείου στο Καράτουλα, το οποίο κατασκευάστηκε με έξοδα του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού και των εθελοντικών οργανώσεων της Κύπρου, θα γίνουν αύριο στις 11 το πρωί, παρουσία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέτζου και της προέδρου του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, συζύγου του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φωτεινής Παπαδοπούλου.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του χθες το πρωί, ο αντιδήμαρχος Πύργου, Γιάννης Παναγόπουλος, για την κατασκευή του νέου κτηρίου του περιφερειακού ιατρείου δαπανήθηκαν πάνω από 200 χιλ. ευρώ, χρήματα τα οποία προσέφερε αποκλειστικά η Κύπρος ενώ όπως επεσήμανε ο κ. Παναγόπουλος, οι ίδιοι φορείς, πρόκειται να χρηματοδοτήσουν με το ποσό των 11 χιλ. ευρώ και την στελέχωση του ιατρείου με ιατρικά εργαλεία και ότι άλλο χρειάζεται για τη λειτουργία του.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς αυτό το έργο έρχεται να συμπληρώσει την προσφορά της εκκλησίας της Κύπρου, η οποία έφτιαξε τον βρεφονηπιακό σταθμό που λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια στο Καράτουλα, ένα κτήριο πραγματικά κι αυτό στολίδι. Θα είναι ιδιαίτερη η χαρά μας γιατί θα φιλοξενήσουμε την σύζυγο του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας την κ. Παπαδοπούλου η οποία είναι πρόεδρος του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού που θα κάνει τα εγκαίνια μαζί με τον υπουργό υγείας τον κ. Λυκουρέντζο», τόνισε ο αντιδήμαρχος Πύργου, ενώ σχολίασε πως μετά τις πυρκαγιές του 2007, στον πρώην δήμο Ωλένης κατασκευάστηκαν έργα πολύ μεγάλης σημασίας σαν αντιστάθμισμα της μεγάλης καταστροφής που γνώρισε η περιοχή το 2007.

Θα εξυπηρετεί εννέα χωριά

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» και στο patrisnews.com ο κ. Παναγόπουλος, στο περιφερειακό ιατρείο υπηρετεί ένας μόνιμος ιατρός γενικής ιατρικής με αποτέλεσμα η περιοχή να καλύπτεται διαρκώς χωρίς κενά ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα, ύστερα από τα εγκαίνια, το ιατρείο θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί ασθενείς από εννέα χωριά του πρώην δήμου Ωλένης. Παράλληλα να σημειωθεί πως το περιφερειακό ιατρείο ήδη διαθέτει ασύρματη σύνδεση στο ίντερνετ, κάτι που θα δώσει τη δυνατότητα άμεσης ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με την έναρξη της λειτουργίας του.

Προσφορά από το νοσοκομείο Πύργου

Τέλος, όπως επεσήμανε ο κ. Παναγόπουλος, στο νέο περιφερειακό ιατρείο στο Καράτουλα, έχουν προσφερθεί ιατρικά μηχανήματα από το Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου και για το λόγο αυτό, από τη Δευτέρα θα μπορεί να εξυπηρετεί κανονικά τους πολίτες. «Κάποια βασικά μηχανήματα έχουν δοθεί από το νοσοκομείο του Πύργου και ξεκινά κανονικά τη Δευτέρα η λειτουργία του», ανέφερε σχετικά ο κ. Παναγόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα