Ηλεία

Ηλεία: Ευρεία σύσκεψη στην Κυλλήνη για την αστυνόμευση

imag0714.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αποφασισμένοι να εργαστούν από κοινού για την αντιμετώπιση της έξαρσης της εγκληματικότητας εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στο δημοτικό μέγαρο Κυλλήνης εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ. και του δήμου. Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας να ανοίξει ευρύ διάλογο με φορείς αλλά και πολίτες, έτσι ώστε να σχεδιάσει αποτελεσματικά τον τρόπο δράσης της σύμφωνα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής…

Μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η επιλογή της Κυλλήνης ως πόλης που θα φιλοξενούσε τη σύσκεψη, καθώς αποτελεί προτεραιότητα της Αστυνομίας η μείωση της εγκληματικότητας στο επίνειο του κάμπου, ειδικά μετά το πρόσφατο περιστατικό της στυγερής δολοφονίας ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Κάτω Παναγιά, κατά τη διάρκεια ληστείας. Παράλληλα, όπως χαρακτηριστικά τονίσθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο όγκος των επιβατών που εξυπηρετούνται από το λιμάνι αλλά και η τουριστική κίνηση της περιοχής ειδικά κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, απαιτούν την ισχυροποίηση της αστυνομικής παρουσίας.

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια στην Κυλλήνη λειτουργούσε Αστυνομικός Σταθμός που εξυπηρετούσε τις ανάγκες της πόλης, ωστόσο με την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. έκλεισε, με αποτέλεσμα το τοπικό διαμέρισμα να περάσει στην δικαιοδοσία του Αστυνομικού Τμήματος Λεχαινών. Αποτελεί κοινό μυστικό ωστόσο, ότι η δύναμη που διαθέτει το τμήμα της πρωτεύουσας του Καλλικρατικού δήμου, κάθε άλλο παρά επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν.

«Εργαζόμαστε για την επόμενη μέρα…»

«Επιβεβλημένη» χαρακτήρισε τη σύσκεψη ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Δημήτρης Αρβανίτης κατά τη σύντομη τοποθέτησή του, τονίζοντας με έμφαση ότι «ο δήμος είναι σε απόλυτη σύμπνοια με τις αστυνομικές αρχές ώστε να ενισχυθεί  το αίσθημα ασφάλειας». Ειδικότερα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα πρόσφατα δυσάρεστα γεγονότα με την ανθρωποκτονία του ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Κάτω Παναγιά και την απόπειρα ληστείας σε χρηματαποστολή, στις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η περιοχή εξαιτίας της κίνηση του λιμανιού αλλά και της παρουσίας μεγάλου αριθμού τουριστών καθώς και στην αύξηση της εγκληματικότητας με κύριο χαρακτηριστικό τον βαρύ οπλισμό που φέρουν πλέον οι κακοποιοί.

«Η φυσική παρουσία των αστυνομικών είναι ένα από τα πρώτα βήματα που απαιτούνται ώστε να δημιουργηθεί αίσθημα ασφάλειας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αρβανίτης και συνέχισε «δεν πρέπει να επαναληφθούν ανάλογα περιστατικά εγκληματικότητας και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε όλοι». Παράλληλα ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα σχέδια αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. , σύμφωνα με τα οποία προβλέπεται συγχώνευση αρκετών Αστυνομικών Τμημάτων τονίζοντας ότι γίνονται προσπάθειες να εξασφαλιστεί η παρουσία ισχυρής δύναμης της Αστυνομίας στην περιοχή και στη νέα τάξη πραγμάτων.»

«Έμφαση στην πρόληψη…»

Στην αναγκαιότητα στενής συνεργασίας με το δήμο και τους τοπικούς φορείς στάθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Ταξίαρχος Αριστείδης Ανδρικόπουλος που συμμετείχε στη σύσκεψη πλαισιωμένος από υψηλόβαθμα στελέχη της Διεύθυνσης αλλά και τους διοικητές των γειτονικών τμημάτων, χαρακτηρίζοντας «απαραίτητη» τη χθεσινή συνάντηση.

Ειδικότερα αφού επανέλαβε ότι η επαρκής αστυνόμευση της περιοχής αποτελεί προτεραιότητα τόσο του Υπουργείου όσο και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. , σχολίασε ότι η Διεύθυνση προσπαθεί με όσα μέσα διαθέτει να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. «Προσπαθούμε με στοχευμένες δράσεις να φέρουμε καλύτερα αποτελέσματα και σε αρκετές περιπτώσεις ήδη υπάρχουν» σχολίασε ο ανώτατος αξιωματικός κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην εξιχνίαση της δολοφονίας του άτυχου πρατηριούχου και στη σύλληψη πέντε από τα οκτώ μέλη της εγκληματικής ομάδας που τη διέπραξε. «Δίνουμε έμφαση τόσο στην πρόληψη όσο και στην εξιχνίαση περιστατικών» τόνισε ο ταξίαρχος.

Ο κ. Ανδρικόπουλος αναφέρθηκε ακόμη σε ανάλογη συνάντηση που έλαβε χώρα το προηγούμενο διάστημα για την αστυνόμευση του Κατακόλου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας προχωρά στην υλοποίηση όσων συμφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης. «Όπως και τότε, έτσι και τώρα ότι πούμε θα το εφαρμόσουμε» επεσήμανε με έμφαση και συνέχισε «το λιμάνι είναι σημαντικός κόμβος και αποτελεί, όπως και όλη η περιφέρεια του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης προτεραιότητα για εμάς. Προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε συντονισμένα». 

Αθανάσιος – Αλέξανδρος Σολωμός

Όλη η επικαιρότητα