Ηλεία

Στις φλόγες τυλίχθηκε κατοικία στο Λαντζόι – Απόλυτη καταστροφή σε μια στιγμή (pics)

Μεγάλη δύναμη της Π.Υ. για να μην επεκταθεί η πυρκαγιά.
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρωτική καταστροφή υπέστη χθες το απόγευμα στην τοπική κοινότητα Λαντζοΐου ο πάνω όροφος μιας διώροφης οικείας, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις ζημιές και να μην επεκταθεί στον κάτω όροφο η πυρκαγιά.

Ειδικότερα, στο σημείο συνολικά επιχείρησαν 6 οχήματα με 10 άνδρες, εκ των οποίων τα 4 υδροφόρα με 8 άνδρες, μια κλιμακοφόρα με 1 άνδρα που δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το μέτωπο όσο έπρεπε για να συμμετέχει περισσότερο στην κατάσβεση και τέλος το αυτοκίνητο του διοικητή. Επικεφαλής της επιχείρησης ήταν ο υποδιοικητής της Π.Υ.Πύργου, Επιπυραγός Νίκος Σμαρνάκης.

Οι πυροσβέστες κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να μπορέσουν να ελέγξουν τη φωτιά για να μην προχωρήσει και στον κάτω όροφο, ωστόσο η «μανία» της κατέστρεψε ολοσχερώς τον πάνω όροφο της οικείας. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η φωτιά πιθανόν οφείλεται σε βραχυκύκλωμα καλωδίου, με το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και τα αίτια του συμβάντος.

Απόλυτη καταστροφή σε μια στιγμή

Παρά την έκταση που έλαβε η φωτιά και την ταχύτητα με την οποία επεκτάθηκε σε όλο τον πάνω όροφο της οικείας, η οικογένεια που διέμενε σε αυτή κατάφερε να βγει πριν δυσκολέψουν τα πράγματα για αυτούς.

Ωστόσο, η φωτιά έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές που δεν επιτρέπουν στην οικογένεια να μείνει ακόμα και στον κάτω όροφο της οικείας. Έτσι, μια ηλικιωμένη γυναίκα, ο σύζυγός της και ο γιός τους που έμεναν στον πάνω όροφο, καθώς και ο δεύτερος γιός τους με τη γυναίκα του και τα παιδιά τους, πέρασαν τη χθεσινή νύχτα σε οικεία σπίτια.

«Θα τους βοηθήσουμε σε ότι χρειαστούν»

Για το δυσάρεστο αυτό συμβάν μίλησε ο πρόεδρος της Τ.Κ. Λαντζοΐου Νώντας Μπαρτζάκος, σημειώνοντας πως θα βοηθήσουν τους συγχωριανούς τους σε ότι και να χρειαστούν: «Πριν μια ώρα στο χωριό μας έπιασε μεγάλη φωτιά στο σπίτι ενός συγχωριανού μας, ενός φτωχού ανθρώπου, ενός κτηνοτρόφου. Πρόκειται για μια οικία με δύο ορόφους, με τον πάνω να παθαίνει ολική καταστροφή. Είναι κρίμα γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Κάθε φτωχός και η μοίρα του. Πως θα την βγάλουν αυτές τις μέρες οι άνθρωποι αυτοί; Ο άνθρωπος έχει γυναίκα με κινητικά προβλήματα. Οικογένεια με μικρά παιδιά. Εμείς σαν κοινότητα θα κάνουμε το καθήκον μας όπως κάνουμε πάντα σε κάθε τέτοια περίπτωση και θα τους βοηθήσουμε σε ότι χρειαστούν», δήλωσε συγκεκριμένα.

Στήριξη με είδη πρώτης ανάγκης

Παράλληλα, ο κ. Μπαρτζάκος αντιλαμβανόμενος την καταστροφή που υπέστησαν οι συγχωριανοί του και το γεγονός πως έχασαν σχεδόν όλα τους τα υπάρχοντα, ζήτησε τη συνδρομή συγχωριανών του και κάθε πολίτη που επιθυμεί να βοηθήσει με την παροχή ενδυμάτων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Εξέταση της οικίας από τον δήμο

Με πρωτοβουλία του προέδρου της κοινότητας αναμένονται σήμερα στο Λαντζόι αντιδήμαρχοι και μηχανικοί του δήμου, προκειμένου να εξετάσουν τη στατικότητα της οικίας και να αποφανθούν αν είναι κατοικήσιμος ο κάτω όροφος του κτιρίου.

Όλη η επικαιρότητα