Ηλεία

Ηλεία: «Γέμισαν» με κάμπιες Πετράλωνα και Ν. Φιγαλεία

Τι δηλώνουν γι’ αυτό το φαινόμενο ο πρόεδρος της κοινότητας Πετραλώνων Χαράλαμπος Καππής και ο δασάρχης Ολυμπίας Βασίλης Γιακουμής.
Ακούστε το άρθρο

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι των Πετραλώνων και της Nέας Φιγαλείας του Δήμου Ζαχάρως, λόγω της παρουσίας μεγάλου αριθμού από κάμπιες, οι οποίες απειλούν και τη ζωική, αλλά και τη φυτική παραγωγή των περιοχών αυτών.

Ιδίως οι κάτοικοι στα Πετράλωνα έκαναν λόγο χθες για ένα πολύ σοβαρό φαινόμενο, το οποίο προκαλεί προβλήματα στην καθημερινότητά τους (όπως τόνισαν δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους) και φυσικά αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τις καλλιέργειές τους και την σίτιση των ζώων που έχουν.

Μάλιστα ζητούν από τους υπεύθυνους να αναλάβουν …δράση, έτσι ώστε να επιλυθεί σύντομα αυτό το πρόβλημα, προτού υποστεί μεγαλύτερη ζημιά η τοπική οικονομία.

Χαρακτηριστικά για την έξαρση της παρουσίας κάμπιας στα Πετράλωνα ο κ. Χαράλαμπος Καππής πρόεδρος της κοινότητας τόνισε χαρακτηριστικά στην εφ. «Πατρίς»: «Υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα με τις κάμπιες στα Πετράλωνα και προσπαθούμε να έρθουμε σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς για να βρούμε μία λύση. Έξαρση του φαινομένου παρατηρείται αυτή τη στιγμή στα Πετράλωνα, ενώ προβλήματα με τις κάμπιες υπάρχουν και στην Ν. Φιγαλεία.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά τα ζώα, αφού μπορεί να αρρωστήσουν, ενώ μπορεί να έχουμε πρόβλημα και στις ζωοτροφές. Αυτή τη στιγμή τα γίδια δεν έχουν τι να φάνε. Περιμένουμε να έρθουν οι αρμόδιοι στην περιοχή για να κάνουν αυτοψία και να δουν από κοντά το πρόβλημα».

Η εφ. «Πατρίς» επικοινώνησε χθες και με το Δασαρχείο Ολυμπίας και τον κ. Βασίλη Γιακουμή, ο οποίος τόνισε ότι το φαινόμενο είναι μεν σε έξαρση, αλλά είναι παροδικό, θα κάνει τον κύκλο του και θα ολοκληρωθεί σύντομα, οπότε δεν θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη ανησυχία.

«Το φαινόμενο αυτό είναι σε μία περίοδο έξαρσης, θα κάνει τον κύκλο του και θα τελειώσει. Το Δασαρχείο είναι γνώστης ότι κάθε 5 με 10 χρόνια τέτοια περίοδο περίπου, έχουμε έξαρση της κάμπιας, λόγω κλιματολογικών συνθηκών. Φέτος οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για την κάμπια και παρουσιάζεται αυτό το φαινόμενο πιο έντονα».

Όλη η επικαιρότητα