Ηλεία

Ηλεία: Η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί…

Ακούστε το άρθρο

Η «Οδύσσεια» των συμπολιτών μας στη Θεσσαλία και η καταστροφή των σπιτιών και περιουσιών τους από την κακοκαιρία «Daniel» που έπληξε τις περιοχές αυτές, δε θα μπορούσε να μην προκαλέσει κύμα ευαισθητοποίησης σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, η Ηλεία ήταν ένας νομός που πέραν των εθελοντικών δράσεων συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης από δήμους, υπήρξαν και αρκετές πρωτοβουλίες συλλόγων.

Μια ιδιαίτερη και αρκετά μεγάλη εθελοντική κίνηση ήταν αυτή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανάληψης-Ζερό, του Πολιτιστικού Συλλόγου Περιστερίου, των Πολιτιστικών Συλλόγων «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» Χαβαρίου και Γυναικών Χαβαρίου, καθώς και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Ήλιδας.

Ένα τηλεφώνημα την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου ήταν αρκετό για να κινητοποιήσει άμεσα τα μέλη των συλλόγων, που εντός μιας εβδομάδας κατάφεραν να συγκεντρώσουν πλήθος ειδών πρώτης ανάγκης. Φορτηγό την περασμένη Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου παρέλαβε τα είδη που συγκεντρώθηκαν και αναχώρησε για τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

Μια ημέρα αργότερα το φορτηγό έφθασε στον τελικό προορισμό του, με τον τοπικό Σύλλογο «Η Ψηφίδα» να παραλαμβάνει τα πράγματα και να ευχαριστεί ξεχωριστά τον κάθε σύλλογο και τα μέλη τους για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Παράλληλα, οι τοπικοί σύλλογοι που βοήθησαν στην εθελοντική αυτή δράση, ευχαρίστησαν θερμά τη μεταφορική εταιρεία «ΗΛ. ΝΤΟΥΓΚΑΣ-ΧΡ. ΜΟΥΡΤΖΙΝΗΣ Ο.Ε.» για τη μεταφορά του φορτίου αφιλοκερδώς, καθώς και όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και τη συλλογή ειδών σιωπηλά.

Όλη η επικαιρότητα