WEB tv Ελλάδα Ηλεία

Ηλεία: Κλειστά και αύριο τα σχολεία – Ποιες περιοχές αφορά η γενική αργία

Κλειστά σχολεία και ούτε τηλεκπαίδευση γι αύριο
Ακούστε το άρθρο

Γενική αργία μόνο σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Σποράδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες…

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τρίτη όλα τα σχολεία στην Ηλεία λόγω της κακοκαιρίας και των χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.

Την απόφαση πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος που με επιστολή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επισημάνει ότι “…εξαιτίας των προγνώσεων για την εκδήλωση ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων (ισχυρός παγετός τις πρωινές ώρες και εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες), δεδομένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που αφορούν στη λειτουργία των σχολείων (σ.σ ανοιχτά παράθυρα κατά την διάρκεια της διδασκαλίας) λόγω της Covid-19,  και για λόγους ασφάλειας στις μετακινήσεις μαθητών και των εκπαιδευτικών τους, ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές, τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, ΔΕΝ θα λειτουργήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί και όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, γενικής και ειδικής αγωγής, στην Π.Ε Ηλείας.”

Όσον αφορά στην λειτουργία των σχολείων την Τρίτη δεν θα γίνει ούτε τηλεκπαίδευση, ενώ για την Τετάρτη, θα ληφθεί εκ νέου απόφαση, αφού επαναξιολογηθεί η κατάσταση και τα καιρικά δεδομένα.

Γενική αργία

Στο μεταξύ, έξι περιφέρειες τέθηκαν σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Στυλιανίδης: Δημιουργείται φυτώριο εθελοντών, έρχεται καινούριος εξοπλισμός -Το Εθνικό Σχέδιο για την κλιματική κρίση | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Όπως τόνισε, σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κυκλάδες, Σποράδες και Κρήτη, θα υπάρξει γενική αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες ούτε με τηλεκπαίδευση.

Λίγη ώρα αργότερα, η Πολιτική Προστασία ενημέρωσε ότι στο ίδιο καθεστώς εντάσσονται και τα Δωδεκάνησα, τα οποία επίσης δοκιμάζονται από την κακοκαιρία.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Στυλιανίδης ανακοίνωσε:

Στην περιφέρεια Αττικής, στους νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Κυκλάδων, στις Σποράδες και στην Κρήτη κηρύσσεται για αύριο κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών και τη λήψη σχετικών έκτακτων μέτρων.

Συγκεκριμένα αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α και Β βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας.

Τα ΜΜΜ θα λειτουργούν όπου είναι εφικτό (Τα σταθερής τροχιάς θα λειτουργήσουν και τα κινούμενα όπου είναι δυνατόν).

Στις περιοχές αυτές δεν θα λειτουργήσει καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης (ούτε τηλεκπαίδευση – δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση), οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας Φροντίδας.
(Η τηλεκπαίδευση δεν θα πραγματοποιηθεί διότι θα απουσιάζει το διοικητικό προσωπικό που είναι αναγκαίο για την παροχή της).

Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

Με πληροφορίες από ProtoThema.gr

Όλη η επικαιρότητα