Ηλεία

Ηλεία: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις στους δήμους! (VIDEO)

lexena.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σε κοινωνική αναταραχή οδηγείται η χώρα ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις που θέλουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση να αποδυναμώνεται διαρκώς, με τελευταία την απόφαση της Κυβέρνησης για κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και την απόλυση χιλιάδων σχολικών φυλάκων και καθαριστριών.

Την Πέμπτη το πρωί, στο δημαρχείο του Πύργου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του δημάρχου Πύργου, Μάκη Παρασκευόπουλου και του αντιδημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, Πέτρου Γιαννακόπουλου, καθώς και των αντιδημάρχων Πύργου, Γιάννη Αργυρόπουλου, Βασίλη Παναγόπουλου και Κώστα Μποσμή, οι οποίοι συζήτησαν με τους υπαλλήλους τόσο της δημοτικής αστυνομίας, που βρέθηκαν εκεί, όσο και με τους σχολικούς φύλακες για τις εξελίξεις που υπάρχουν σε κεντρικό επίπεδο. Στη χθεσινή συνάντηση παρευρέθησαν και οι εργαζόμενοι του δήμου Πύργου, οι οποίοι δήλωσαν τη στήριξή τους στους συναδέφλους τους που αυτή τη στιγμή απειλούνται με μετατάξεις και απολύσεις.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε την Πέμτη το πρωί ο δήμαρχος Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος, υπάρχει η διαβεβαίωση από την ΚΕΔΕ πως οι δημοτικοί αστυνόμοι δεν θίγονται με απολύσεις και ειδικά όσοι έχουν προσληφθεί μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων και στον Κάμπο

Κλιμακώνουν την αντίδρασή τους οι υπάλληλοι των δήμων και χθες Πέμπτη το Δημαρχείο του δήμου Ήλιδας παρέμεινε κλειστό για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, με τους εργαζόμενους να βρίσκονται από νωρίς το πρωί στην είσοδο του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου Αμαλιάδας, ενώ στη συνέχεια συγκάλεσαν έκτακτη Γενική Συνέλευση, όπου και συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις και ελήφθησαν αποφάσεις για τις περαιτέρω κινήσεις, βάσει και των αποφάσεων που έχει λάβει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Οι εργαζόμενοι του δήμου Ήλιδας και κατ’ επέκταση και οι εργαζόμενοι των δήμων Πηνειού και Ανδραβίδας- Κυλλήνης, που υπάγονται στον Σύλλογο εργαζομένων δήμων περιοχής Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ενημερωτικές συγκεντρώσεις και γενική συνέλευση διαρκείας και σήμερα Παρασκευή, από τις 8:30 το πρωί, που σημαίνει ότι ούτε σήμερα θα λειτουργήσουν τα Δημαρχεία.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι αποφάσισαν συμμετοχή στην κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Ιουλίου οι εργαζόμενοι απέχουν από κάθε εργασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και για την Δευτέρα 15 Ιουλίου έχουν προγραμματιστεί διαρκείς γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και καταλήψεις.

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα