Ηλεία

Ηλεία: Μέσα σε λίγες ώρες συγκέντρωσαν 25 πολύτιμες μονάδες αίματος

aima.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στον πάσχοντα συνάνθρωπο έστειλαν χθες το πρωί οι αιμοδότες της Ώλενας, συμμετέχοντας στην 7η εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε με την συμβολή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου και ολοκληρώθηκε με τη συγκέντρωση 25 πολύτιμων μονάδων αίματος.

Η αιμοδοσία, η πρώτη για το 2014 για τον Σύλλογο της Ώλενας, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και από το πρωί, ήταν όλοι εκεί. Ο πρόεδρος και εφημέριος του χωριού πατ. Νικόλαος Γεωργίου και τα μέλη του Δ.Σ Παναγιώτης Κωστόπουλος, Θεόδωρος Αναστόπουλος, Χρήστος Καλαντζής και Αντώνης Δημητρόπουλος που βοήθησαν σημαντικά στην προετοιμασία και οργάνωση της αιμοδοσίας αλλά και η διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου Κωνσταντίνα Πανέτα – Κωνσταντακοπούλου και οι νοσηλεύτριες Ράνια Μπαρλαμά και Παρασκευή Μπαρλαμπά, με τη φροντίδα των οποίων αιμοδότησαν οι εθελοντές της περιοχής που έχουν συνειδητοποιήσει την αξία της αιμοδοσίας, και κάθε φορά συγκεντρώνονται ολοένα και περισσότεροι. «Ξεκινήσαμε με 40 μέλη και σήμερα έχουμε πάνω από 65 ενεργά μέλη. Σ’ αυτά τα 3 ½ χρόνια ζωής, ο σύλλογος έχει συγκεντρώσει πάνω από 120 φιάλες αίματος και έχει διαθέσει περίπου 90 σε συνανθρώπους μας που το είχαν ανάγκη. Και μιλάμε για όλους τους κατοίκους της Ώλενας, όπως προβλέπεται και από τα καταστατικό μας…» σημειώνει ο πατ. Νικόλαος Γεωργίου, σημειώνοντας μάλιστα ότι κάτοικοι, έχουν συνειδητοποιήσει την αξία της αιμοδοσίας, και ανεξάρτητα από το αν έχουν βοηθηθεί ή όχι, αποφάσισαν να ενταχθούν στο σύλλογο. «…έχουμε αιμοδότες 50 χρόνων, που άρχισαν να αιμοδοτούν τώρα αλλά και πολλά νέα παιδιά που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια», καταλήγει ο πατ. Νικόλαος.

Η 7η εθελοντική αιμοδοσία ολοκληρώθηκε γύρω στη 1:30 το μεσημέρι, με τη συγκέντρωση 25 μονάδων αίματος, ενώ ακολούθησε γεύμα αγάπης με τη συμμετοχή όλων των συντελεστών της αιμοδοσίας αλλά και του προέδρου του χωριού Χρήστου Ασημακόπουλου που πάντα στηρίζει τις πρωτοβουλίες και δράσεις των συλλόγων της Ώλενας.

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα