Πολιτική

Ηλεία: Μπαίνουν τα θεμέλια για Αυτοδιοικητικό κίνημα στον Πύργο

parataksh_2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με τη συμμετοχή αρκετών πολιτών, ξεκίνησε χθες η γενική συνέλευση που πραγματοποίησε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο η πρωτοβουλία πολιτών για την δημιουργία δημοτικής παράταξης στον δήμο του Πύργου που έχει ως στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου και την χρηστή διαχείριση των πόρων του δήμου προς όφελος των πολλών.

Κατά τη διάρκεια της ιδρυτικής συγκέντρωσης της δημοτικής παράταξης της αριστεράς, της οικολογίας, των κινημάτων και των δημοκρατικών πολιτών του Πύργου, εισακούσθηκαν διάφορα ζητήματα τα οποία έχουν απασχολήσει το τελευταίο διάστημα τον δήμο του Πύργου ενώ μεταξύ των παρευρισκομένων εξελίχθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση με αναφορές σε όλα τα ζητήματα του δήμου. Να σημειωθεί πως στη γενική συνέλευση εξελέγη ένα συντονιστικό όργανο ώστε να καθορισθούν τα απόμενα βήματα της νέας παράταξης ενώ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν, το όνομα, ο επικεφαλής, οι υποψήφιοι και το πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης θα αποφασισθούν σε νέα συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή όλων των φίλων του.

«Η καλή πίστη και η βούλησή μας να αλλάξουμε πολλά εντός μας και γύρω μας, δεν είναι αρκετά για να ξεκινήσουμε αυτό το εγχείρημα, όπου η συμμετοχή, η δημοκρατία, η ισότητα, η διαφάνεια, είναι οδηγός μας και ο υποψήφιος είναι απλά ο καταλληλότερος μεταξύ ίσων και θα τον εκλέξουμε δημοκρατικά», είπε στον χαιρετισμό του το μέλος της πρωτοβουλίας πολιτών, Κυριάκος Μπίστας.

«Σε έναν δήμο βυθισμένο εδώ και 16 χρόνια στη διαπλοκή, την αδιαφάνεια, την διαφθορά, τους εκβιασμούς και την αφασία καλούμαστε να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία. Η απερχόμενη δημοτική αρχή μας άφησε όχι μόνο έναν υπερχρεωμένο δήμο, τελευταίο σε όλα τα επίπεδα αλλά και άλυτα όλα τα μεγάλα θέματα του τόπου μας, αδιαφορώντας πλήρως για τις επιπτώσεις των πεπραγμένων της στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία», ανέφερε μεταξύ άλλων η δικηγόρος, Δώρα Καλάκου.

Από την πλευρά του ο έμπορος, Γιώργος Δούνιας, τόνισε ότι: «Θεωρούμε ως μέλη κινημάτων αλληλεγγύης ανεπίτρεπτη την απουσία του δήμου από τους αγώνες των δημοτών του για αξιοπρεπή επιβίωση. Η χρήση κατασταλτικών μέτρων και μηχανισμών κατά των ίδιων των δημοτών είναι κατακριτέα και απαράδεκτη και σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζει σε δημοκρατικές παρατάξεις. Παλεύουμε για ένα δήμο που θα στηρίζει τις δομές αλληλεγγύης και τη συμμετοχική δημοκρατία. Παλεύουμε για ένα δήμο που κανένα σπίτι δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα, κανένα σπίτι δεν θα μείνει χωρίς νερό, κανένα σπίτι δεν θα πέσει στα χέρια των τραπεζών ή άλλων οργανισμών».

Τέλος ο εκπαιδευτικός Σπύρος Σιδηροκαστρίτης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Πιστεύουμε ότι σήμερα που βιώνουμε στο πετσί μας όλοι και όλες αυτή την ανελέητη καταστροφή που απειλεί να αφανίσει γενιές ολόκληρες είναι καιρός να αφυπνιστούμε. Να γίνουμε πρωταγωνιστές στα πράγματα που μας αφορούν. Προσκαλούμε στον κοινό μας αγώνα κάθε ενεργό πολίτη που αντιστέκεται, που αγωνίζεται που δημιουργεί. Να συμβάλλει με τις προτάσεις του στον σχηματισμό της νέας δημοτικής παράταξης που θα διεκδικήσει την ανάληψη της δημοτικής αρχής. Στόχος μας είναι η μετατροπή της Αυτοδιοίκησης σε πυλώνα δημοκρατίας, αντίστασης, αλληλεγγύης και πολιτισμού».

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα