Ηλεία

Ηλεία: Νόμιμη η εγκατάσταση του δεματοποιητή στις Λίμνες! – Απερρίφθη η προσφυγή των κατοίκων της Αλφειούσας και των Μακρισίων

limnes_ekdhlosh_1.jpg

Στην εγκατάσταση του δεματοποιητή στη θέση «Λίμνες» έχει το δικαίωμα να προχωρήσει ο δήμος του Πύργου, ύστερα από την απόρριψη της προσφυγής των κατοίκων της Αλφειούσας, των Μακρισίων, του Φλόκα, αλλά και της Περιβαλλοντικής Δράσης Ηλείας, που είχαν ασκήσει στο υπουργείο Περιβάλλοντος ζητώντας την μη εγκατάσταση του δεματοποιητή στο σημείο.

Το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Περιβάλλοντος απέρριψε την προσφυγή των κατοίκων για λόγους εκπρόθεσμης ασκήσεώς της καθώς όπως επισημαίνεται στην απόφαση που αναρτήθηκε το απόγευμα της Τρίτς στη Διαύγεια, όταν ασκήθηκε η εν λόγω προσφυγή, είχε παρέλθει το διάστημα των τριάντα ημερών που ορίζει ο νόμος.

Έτσι η από τις 30 Σεπτεμβρίου 2013 προσφυγή των κατοίκων της Αλφειούσας του δήμου Πύργου, της τοπικής κοινότητας Μακρισίων του δήμου Κρεστένων – Ανδρίτσαινας, της τοπικής κοινότητας Φλόκα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και της Περιβαλλοντικής Δράσης Ηλείας, απορρίφθηκε από το ΥΠΕΚΑ το οποίο στην απόφασή του ξεκαθαρίζει επίσης πως «δεν διαπιστώθηκε παράβαση νόμου από την προσβαλλόμενη απόφαση κατά το άρθρο 8 του ν. 3200/1955 (Α’ 97)».

Να σημειωθεί πως η σχετική απόφαση ήταν αυτή που ανέμενε ο δήμος του Πύργου προκειμένου να προχωρήσει ή μη στην εγκατάσταση του δεματοποιητή στη θέση «Λίμνες», ύστερα και από τους όρους που είχαν τεθεί λίγες ημέρες πριν από τους ίδιους τους κατοίκους με αφορμή την αναμονή της απόφασης.

Η παραπάνω εξέλιξη, φέρνει θετικά αποτελέσματα στον δήμο που από σήμερα έχει το δικαίωμα της εγκατάστασης του δεματοποιητή και της εναπόθεσης των δεματοποιημένων σκουπιδιών προσωρινά στο σημείο, έως ότου βρεθούν άλλοι χώροι για την εναπόθεσή τους.

Το σοβαρό ζήτημα που πρέπει να λυθεί ωστόσο είναι η άμεση εξεύρεση της λύσης των σκουπιδιών, καθώς η προσθεσμία που έχει δοθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εκπνέει αύριο για τους δήμους του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα