Ηλεία

Ηλεία: O πιο δύσκολος Νομός αποτελεί μεγάλο «σχολείο» για την Πυροσβεστική

Συγκινητικό ήταν το κλίμα χθες με απερχόμενο και νέο δκτη.
Ακούστε το άρθρο

Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε χθες ο μέχρι πρότινος Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Βασίλης Σολδάτος, κατά την οποία έκανε μία αποτίμηση της θητείας του στο Νομό, ευχαρίστησε όσους τον βοήθησαν στην πορεία αυτή και τέλος έδωσε τις ευχές του στον άνθρωπο που τον αντικαθιστά.

Ειδικότερα, ο κ. Σολδάτος θέλησε να ευχαριστήσει υπηρεσίες, φορείς και πολίτες που τον βοήθησαν στο έργο του καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του στην Ηλεία, ενώ συμφώνησε με όσους προκατόχους του είχαν πει ότι η Ηλεία αποτελεί «σχολείο» όσον αφορά τον τομέα της πυροσβεστικής. Μάλιστα, τον χαρακτήρισε προσωπικά ως το δυσκολότερο νόμο πανελλαδικά από άποψη πυρκαγιών. Επιπλέον, αναφέρθηκε στο δύσκολο περσινό καλοκαίρι και στην μέγιστη βοήθεια που έλαβε από όλους. Τέλος, επεσήμανε πως η υπηρεσία θα συνεχίσει να βρίσκεται σε καλά χέρια, αφού ο διάδοχός του Γιώργος Κωνσταντακόπουλος είναι πολλά χρόνια σε αυτή και γνωρίζει τον τόπο πολύ καλά, γεγονός που θα βοηθήσει στην ευκολότερη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων.

Από την πλευρά του, ο νέος πλέον Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Γιώργος Κωνσταντακόπουλος, όντας λακωνικός όπως πάντα, επικεντρώθηκε στην άριστη συνεργασία που υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει ανάμεσα στην υπηρεσία και τα τοπικά ΜΜΕ όσον αφορά την κάλυψη των θεμάτων, ενώ χαρακτήρισε μεγάλη την ευθύνη της νέας του θέσης και συμπλήρωσε πως με την εμπειρία που διαθέτει και την διάθεση για δουλειά εκτιμά πως θα τα καταφέρει.

Να σημειωθεί πως αυτή ήταν και η πρώτη επίσημη ανοιχτή συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ του κ. Σολδάτου, αφού η πανδημία του κορωνοϊού και τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα δεν του επέτρεψαν να παραχωρήσει κάποια επίσημη συνέντευξη νωρίτερα.

Επιπλέον κρίσεις

Χθες επικυρώθηκε και επίσημα η τοποθέτηση του Νίκου Σμαρνάκη στη θέση του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου. Σημαντική προαγωγή ωστόσο έλαβε και ο Θοδωρής Λεβέντης, που πήρε το βαθμό του Αντιπύραρχου ωστόσο δεν έχει υπάρξει επίσημα η τοποθέτησή του σε κάποια θέση. Όπως προκύπτει από πληροφορίες, τα σενάρια για τον ίδιο είναι δύο. Από τη μία υπάρχει το ενδεχόμενο ανάληψης της θέσης του Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, ενώ το δεύτερο σενάριο τον θέλει να αναλαμβάνει Διοικητής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών.

Όλη η επικαιρότητα