Περιβάλλον

Ηλεία: Οικονομική «πληγή» για τους πολίτες η σχεδιαζόμενη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στο νομό

13625_ph1.jpg

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com


Με όλους τους συλλόγους εργαζομένων από τους δήμους της Ηλείας είχε χθες το πρωί συνάντηση η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ, παρουσία του προέδρου, Θέμη Μπαλασόπουλου, που έγινε στην αίθουσα του Λάτσειου Δημοτικού μεγάρου Πύργου.

Στη συνάντηση η οποία είχε ενημερωτικό χαρακτήρα ο κ. Μπαλασόπουλος μίλησε στους υπαλλήλους των δήμων της Ηλείας σε δύο διαδοχικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν για τη σχεδιαζόμενη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στο Νομό μέσω ΣΔΙΤ, η οποία επιχειρείται από τον οικείο ΦΟΣΔΑ μέσω της προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Ήλιδας και η οποία, όπως τόνισε, θα κοστίσει υπέρμετρα στην κοινωνία της Ηλείας.

Επίσης ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ ήταν αρκετά καυστικός τονίζοντας πως οι πολίτες αδυνατούν να επωμισθούν τέτοιο κόστος, δεδομένου ότι η σημερινή κοινωνία είναι φτωχοποιημένη στο σύνολό της.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ και οι σύλλογοι των εργαζομένων του Νομού Ηλείας επιβεβαίωσαν την αναγκαιότητα της άμεσης επίλυσης του προβλήματος για τη διαχείριση των απορριμμάτων και συμφώνησαν από κοινού να γίνει αλλαγή στο σχεδιασμό της διαχείρισης στην Ηλεία, με φιλικότερες προς το περιβάλλον τεχνολογίες που δεν θα επιβαρύνουν με πρόσθετες δαπάνες την κοινωνία και πάνω απ\’ όλα θα διασφαλίζεται ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας της καθαριότητας.

Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ αναφέρθηκε και στα προβλήματα του κλάδου των εργαζομένων, όπου εκεί τονίστηκαν τα σοβαρά ζητήματα της μισθοδοσίας των υπαλλήλων ύστερα από τις περικοπές των ΚΑΠ.

Όλη η επικαιρότητα