Ηλεία

Ηλεία: «Φέρτε νερό στο Κατάκολο»!

ydreysh.jpg
Ακούστε το άρθρο

Να δοθούν ουσιαστικές και όχι προσωρινές λύσεις στο πρόβλημα με το νερό, ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής του Κατακόλου, οι οποίοι εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου είναι αναγκασμένοι να κάνουν μπάνιο με εμφιαλωμένα μπουκάλια νερού.

Όπως αποκάλυψε το ρεπορτάζ τoυ patrisnews.com, εδώ και αρκετές μέρες οι κάτοικοι και οι παραθεριστές στο Κατάκολο ήσαν αναγκασμένοι να αγοράζουν νερό, όχι μόνο για να πιουν αλλά και για να κάνουν μπάνιο, καθώς από την κεντρική δεξαμενή έπαψαν να υδρεύονται τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι κατοικίες, εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων που έπρεπε να αντιμετωπιστούν.

Μάλιστα το πρόβλημα με την έλλειψη του νερού διήρκεσε έξι περίπου ημέρες και κορυφώθηκε την περασμένη Δευτέρα, όταν ολόκληρο το Κατάκολο έμεινε χωρίς νερό για αρκετές ώρες. Αυτό, αποτέλεσε σοβαρό «πλήγμα» για τους επαγγελματίες, οι οποίοι προσπαθούσαν να κρατήσουν με νύχια και με δόντια τους τουρίστες στα μαγαζιά τους.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε την Τρίτη ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κατακόλου, Φραγκίσκος Κολόσακας αλλά και κάτοικοι της περιοχής, το πρόβλημα με την έλλειψη νερού, έγκειται στο γεγονός πως η ΔΕΥΑΠ δίδει χαμηλή ποσότητα από τον Ερύμανθο, η οποία δεν επαρκεί για να καλύψει όλα τα σπίτια του χωριού.

«Ευτυχώς που η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων δεν έχει εκραγεί ακόμα. Δεν έχουμε καταφέρει και παίρνω και την ευθύνη που μου αναλογεί να πείσουμε τη ΔΕΥΑΠ να λύσει το πρόβλημα. Προσπαθούν οι άνθρωποι της επιχείρησης βέβαια όμως όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα», είπε ο κ. Κολόσακας και εξήγησε πως όταν δεν γίνεται με το σωστό τρόπο η παροχή του νερού, τότε οι βρύσες θα βγάζουν λίγο νερό στα χαμηλά και καθόλου στα ψηλά επίπεδα του Κατακόλου.

«Έχουμε να κάνουμε με απίστευτη ταλαιπωρία των κατοίκων, των επαγγελματιών και των παραθεριστών της περιοχής. Θα πρέπει η εφεδρεία που έχει η ΔΕΥΑΠ στο παλιό νερό να είναι έτοιμη ώστε να αντιμετωπίζεται κάθε πρόβλημα», ανέφερε ο κ. Κολόσακας, ενώ ζήτησε συνάντηση με τον δήμαρχο Πύργου, Μάκη Παρασκευόπουλο και τους εκπροσώπους της ΔΕΥΑΠ και του Ερυμάνθου, ώστε να γίνει πλήρης ενημέρωση στο τοπικό συμβούλιο για την κατάσταση.

Πάει πίσω

Εξάλλου, μια αρκετά σημαντική παράμετρος για την οικονομική ανάπτυξη του Κατακόλου, είναι, όπως σημειώνουν πηγές στο patrisnews.com, η πώληση του νερού από τον Ερύμανθο, στα κρουαζιερόπλοια που δένουν στο λιμάνι.

Κάτι τέτοιο ωστόσο φαίνεται να μην ευδοκιμεί προς το παρόν καθώς, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, θα πρέπει πρώτα, το νερό του Ερυμάνθου να μπορεί να υδρεύσει το Κατάκολο.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα