Ηλεία

Ηλεία: Παραιτήθηκαν οι διοικήσεις των ΤΟΕΒ – Τα προβλήματα τους «πνίγουν»

Έκτακτη σύσκεψη με Φαρμάκη στον Πύργο.
Ακούστε το άρθρο

Τις παραιτήσεις τους στη διάθεση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έθεσαν τα Διοικητικά Συμβούλια των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, στα πλαίσια της άσκησης πίεσης προς την πολιτεία για παρέμβαση της προκειμένου να λυθούν τα ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν…

Χθες μάλιστα έφθασαν και τα σχετικά έγγραφα στη Διεύθυνση της Υπηρεσίας Εγγείων Βελτιώσεων της Π.Ε. Ηλείας στα οποία αναγράφονται και οι λόγοι για τους οποίους προβαίνουν σε αυτήν την ενέργεια.

Την Δευτέρα το απόγευμα στις 6:00 στο διοικητήριο στον Πύργο  θα γίνει σύσκεψη με Υπό τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και με την συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου και Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρή Βασιλόπουλου όπου θα πάρουν μέρος  οι  πρόεδροι των οχτώ ΤΟΕΒ της Ηλείας, των ΓΟΕΒ  Αλφειού-Πηνειού Αντώνη Γιαχαλή και Αχελώου Κώστα Βήττα καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μία σύσκεψη που είχε προαναγγελθεί κατά την διάρκεια αυτής που είχε γίνει τη Δευτέρα υπό τον κ Θοδωρή Βασιλόπουλο και τους  εκπροσώπους των ΤΟΕΒ.

Επίσης στόχος της υποβολής των παραιτήσεων των διοικήσεων των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων είναι να υπάρξει πιο αγαστή και στενότερη εργασία με τον ΓΟΕΒ έτσι ώστε η ο ανταποδοτικός χαρακτήρας της κατονομής των οφειλών να έχει αποτελεσματικό ρόλο στην διευκόλυνση της λειτουργίας των οργανισμών που έχουν την ευθύνη της λειτουργίας του αρδευτικού δικτύου της  Ηλείας.

“Θέσαμε τις παραιτήσεις μας ως διοικητικά συμβούλια στην διάθεση της Περιφέρειας προκειμένου να αναδείξουμε την σοβαρότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε και να δρομολογηθούν λύσεις σήμερα πριν την έναρξη της αρδευτικής περιόδου ώστε να είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε τα μέλη μας. Επίσης επιδιώκουμε και μία στενότερη συνεργασία με το ΓΟΕΒ που θα είναι εποικοδομητική για τον πρωτογενή τομέα και που θα βασίζεται σε παραστατικά για κάθε κίνηση που θα γίνεται έτσι ώστε να ξέρουμε που βαδίζουμε”, τόνισε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων κ Χρήστος Παλαιολόγος.

Στο θέμα των παραιτήσεων αλλά και γενικότερα των προβλημάτων των των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Β ΤΟΕΒ Πύργου κ Γιάννης Αρβανιτάκης που επιβεβαίωσε πως το Δ.Σ. του Οργανισμού κατάθεσε τις παραιτήσεις του  προκειμένου να ασκήσουν πίεση για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα πριν ξεκινήσει η αρδευτική περίοδος. Επίσης και  για να θεμελιωθεί μία βάση συνεργασίας με τον ΓΟΕΒ που θα διευκολύνει τη λειτουργία τους ως οργανισμούς.

Όλα αυτά τα ζητήματα θα τεθούν στην σύσκεψη που θα γίνει τη Δευτέρα αφού όπως είναι γνωστό το μεγαλύτερο ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι ΤΟΕΒ είναι οι οφειλές προς την ΔΕΗ όπου μάλιστα σε δύο, Επιτάλιο και Α ΤΟΕΒ Πύργου, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού έχει προχωρήσει και στην καταγγελία της σύμβασης ζητώντας τους να αλλάξουν και πάροχο.

Όλη η επικαιρότητα