Ηλεία

Ηλεία: Παράσταση διαμαρτυρίας από την ΕΛΜΕ

elme_4.jpg
Ακούστε το άρθρο

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 10:30 το πρωί, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, η ΕΛΜΕ Ν. Ηλείας.

Απευθύνει μάλιστα ανοιχτή πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν και να αντισταθούν στη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου και την εξόντωση των εκπαιδευτικών.

Μετά τις διαθεσιμότητες 2.122 καθηγητών στη τεχνική  εκπαίδευση το Υπουργείο παιδείας,  ακολουθώντας πιστά την πολιτική του σοκ και δέος, ανακοίνωσε έμμεσα την κατάργηση 6.016 οργανικών θέσεων σε ειδικότητες  που «πλεονάζουν» και προχωρά σε υποχρεωτικές μετατάξεις στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση και σε διοικητικές θέσεις,  πριν γίνουν οι αποσπάσεις που είναι αναγκαίες, πριν ακόμη καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ακυρώνοντας τις 945 εθελοντικές μετατάξεις σε οργανικές θέσεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση που ήταν σε εξέλιξη. Πρόκειται για μια τακτική τρομοκράτησης του συνόλου των εκπαιδευτικών και εμπέδωσης της αντίληψης ότι όλοι βρίσκονται υπό καθεστώς ομηρείας. Oι θέσεις που καλούνται να καλύψουν στην Π.Ε και στα γραφεία είναι κατά 1.313 λιγότερες από αυτούς  που «πλεονάζουν». Ανοίγουν το δρόμο για την κατασκευή νέων «δεξαμενών» τροφοδότησης  των 12.500 διαθεσιμοτήτων – απολύσεων, μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη και των άλλων 12.500, μέχρι το τέλος του 2013. Εξίσου σοβαρό είναι το γεγονός ότι στην  πρωτοβάθμια εκπαίδευση οι θέσεις αφορούν κατά κύριο λόγο τα ολοήμερα Δημοτικά με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ), ένα πρόγραμμα ενταγμένο στα ΕΣΠΑ, με  ημερομηνία λήξης 31/12/2015 και  χρηματοδότηση 107 εκ. ευρώ. Μετά κανείς δε γνωρίζει τι θα γίνει.

Μαζική αντίσταση

Η απάντηση της ΕΛΜΕ Ηλείας, είναι η μαζική αντίσταση στα σχέδια κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που διαλύουν το δημόσιο σχολείο, απολύουν τους εκπαιδευτικούς, ξεπουλάνε  κάθε κοινωνικό αγαθό και πλούτο αυτού του τόπου, μαζί με τους ανθρώπους του. Η ΕΛΜΕ Ηλείας, συντονίζει τους αγώνες της με γονείς και μαθητές, με  όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με στόχο την ανατροπή της βάρβαρης πολιτική τους.

   •Να αποσυρθεί η Υπουργική Απόφαση για τις υποχρεωτικές μετατάξεις και να σταματήσει κάθε διαδικασία διαθεσιμοτήτων.

   •Να προχωρήσει το υπουργείο στην ικανοποίηση των αιτήσεων μετάταξης εκπαιδευτικών έχουν κατατεθεί εθελοντικά σε οργανικές θέσεις στην Π.Ε και να γίνουν οι αποσπάσεις. 

   •Να καλυφθούν τα κενά των σχολείων με βάση τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και όχι τις νόρμες των μνημονιακών συμφωνιών.

Όλη η επικαιρότητα