WEB tv Ηλεία

Ηλεία: «Πόλεμος» Νοσοκομείων, με λάφυρο τους ασθενείς!

Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Πύργου δε σταματούν στην έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού...
Ακούστε το άρθρο

Από ότι φαίνεται τα προβλήματα του Νοσοκομείου Πύργου δε σταματούν στην έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά έχουν επεκταθεί και στις βλάβες του μηχανολογικού εξοπλισμού!

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε ο Παναγιώτης Καραφώτης από τη Ζαχάρω στην εφ. «Πατρίς», η 85χρονη μητέρα του παραμένει νοσηλευόμενη στη Χειρουργική κλινική της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου από την περασμένη Κυριακή και μέχρι χθες δεν είχε ακόμα πραγματοποιήσει το προγραμματισμένο χειρουργείο της, εξαιτίας, όπως μας ανέφερε ο ίδιος, μιας βλάβης στο ακτινοσκοπικό μηχάνημα που είναι απαραίτητο για τη χειρουργική επέμβαση της μητέρας του.

Πιο συγκεκριμένα, η ηλικιωμένη γυναίκα έσπασε το ισχίο της το πρωί της περασμένης Κυριακής και μεταφέρθηκε άμεσα στη Ν.Μ. Πύργου. Αφού έγιναν οι προβλεπόμενες εξετάσεις, η χειρουργική της επέμβαση προγραμματίστηκε για το πρωί της Τρίτης 16 Αυγούστου. Το πρωί της συγκεκριμένης ημέρας έγινε η νάρκωση στην 85χρονη, όμως μετά από λίγη ώρα ο γιατρός ενημέρωσε τους συγγενείς της, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ.Καραφώτη, ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα υπέστη βλάβη και χωρίς αυτό ήταν αδύνατον να γίνει η συγκεκριμένη επέμβαση.

Ωστόσο, ο κ.Καραφώτης τονίζει ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τη μητέρα του, αλλά και άλλους ασθενείς με παρόμοια προβλήματα,  οι οποίοι πρέπει να χειρουργηθούν και δε μπορούν.  «Η μητέρα μου είναι 2 ημέρες νηστική, είναι 85χρονών και δεν δίνει η Αμαλιάδα το μηχάνημα. Είναι 4 ημέρες με σπασμένο ισχίο και άλλοι 3-4 ασθενείς και δε μπορούν να χειρουργηθούν» τόνισε χαρακτηριστικά στην εφ. «Πατρίς», επισημαίνοντας πως αν μέχρι σήμερα το πρωί δεν χειρουργηθεί η μητέρα του θα προβεί σε όλες τις νομικές ενέργειες εναντίον των διοικήσεων των 2 νοσοκομείων.

Ο ίδιος απευθύνθηκε στην προσωρινή διοίκηση του Νοσοκομείου του Πύργου για να βρεθεί κάποια λύση και αυτή αναζητήθηκε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, που διαθέτει το ίδιο μηχάνημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» η Αναστασία Βασιλείου, που έχει αναλάβει καθήκοντα προσωρινής διοικήτριας του Γ.Ν. Ηλείας- Ν.Μ. Πύργου, ζήτησε εγγράφως από τη διοικήτρια της Ν.Μ. Αμαλιάδας να παραχωρήσει το συγκεκριμένο μηχάνημα. Η απάντηση της κας Αγγελάκου δεν ήταν μόνο αρνητική, αλλά είπε στην κα Βασιλείου να μεταφερθούν οι ασθενείς που περιμένουν να χειρουργηθούν, καθώς και οι γιατροί στην Αμαλιάδα !!!

«Ζητήσαμε εγγράφως από τη διοικήτρια της Αμαλιάδας να μας δώσει το μηχάνημα. Επειδή τα οχήματα του Νοσοκομείου δε χωρούσαν, ήμασταν διατεθειμένοι να πληρώσουμε μεταφορική εταιρία να μας το φέρει, ενώ ενημέρωσα και τον κ.Καρβέλη που μου απάντησε πως εφόσον κρίνεται αναγκαία η μεταφορά του μηχανήματος, πρέπει να πραγματοποιηθεί. Η διοικήτρια της Ν.Μ. Αμαλιάδας απάντησε με έγγραφο και είπε ότι δε μας δίνει το μηχάνημα» δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» η κα Βασιλείου.

Όσον αφορά τη βλάβη στο ακτινοσκοπικό μηχάνημα, η προσωρινή διοικήτρια του Γ.Ν. Ηλείας υπογράμμισε πως χθες έγινε εκτίμηση της ζημιάς από την τεχνική υπηρεσία, που ενημέρωσε την εταιρία από την οποία το νοσοκομείο είχε προμηθευτεί το μηχάνημα και η εταιρία με τη σειρά της διαβεβαίωσε ότι σήμερα το πρωί θα επιδιορθώσει τη βλάβη.

Ακόμα, η κα Βασιλείου υποστήριξε πως το Νοσοκομείου Πύργου έχει ήδη φροντίσει για την αγορά νέου ακτινοσκοπικού μηχανήματος, το οποίο αναμένεται να παραληφθεί τις επόμενες ημέρες.

Όλη η επικαιρότητα