Ηλεία

Ηλεία: Ψηφιακό δημοτικό σχολείο στο Λάλα!

14259_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Το ψηφιακό σχολείο έγινε πραγματικότητα στο Λάλα Ηλείας, χάρη σε ανθρώπους με φιλότιμο και εκπαιδευτικούς με μεράκι. Εδώ και λίγες ημέρες, το δημοτικό σχολείο είναι πλήρως εξοπλισμένο με ηλεκτρονικούς υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας, εκτυπωτικά μηχανήματα και βιντεοπροτζέκτρορες, ανοίγοντας έτσι στους μαθητές τους ένα ακόμα παράθυρο στον κόσμο και στο διαδίκτυο.

Το Δημοτικό Σχολείο Λάλα, αν και περιφερειακό, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα μεγάλα σχολεία των αστικών κέντρων. Ίσως μόνο, μια μεγάλη αυλή, αφού το προαύλιο του σχολείου είναι μικρό για την ανάπτυξη πολλών δραστηριοτήτων.

Αυτό ωστόσο, μέχρι σήμερα, δεν έχει σταθεί εμπόδιο για μαθητές και εκπαιδευτικούς που έχουν καταφέρει να υλοποιήσουν μια σειρά από δράσεις πολιτιστικού, περιβαλλοντικού και αθλητικού περιεχομένου με επιτυχία αλλά και να διακριθούν, μέσα από τις συμμετοχές τους, σε πανελλήνιους εκπαιδευτικούς διαγωνισμούς.

Πλήρης ψηφιακός εξοπλισμός


Το σχολείο, μέχρι πρότινος διέθετε μόνο ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή, απ? τον οποίο διεκπεραιώνονταν όλες οι διοικητικές πράξεις και επικοινωνία με τους φορείς της εκπαίδευσης αλλά και γίνονταν όλες οι εργασίες από τους εκπαιδευτικούς στην προετοιμασία δράσεων και προγραμμάτων για τους μαθητές τους.

Σήμερα, το Δημοτικό Σχολείο Λάλα διαθέτει σταθερούς Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας που εγκαταστάθηκαν στο γραφείο και στις σχολικές αίθουσες του σχολείου, 4 φορητούς υπολογιστές (laptop) για τις υπόλοιπες τάξεις, προτζέκτορα και εκτυπωτικά μηχανήματα.

Έτσι, κάθε αίθουσα διδασκαλίας έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και δυνατότητα χρήσης των ηλεκτρονικών υπολογιστών ενώ ταυτόχρονα διαμορφώθηκε και μια αίθουσα τεχνολογικά εξοπλισμένη για προβολές και παρουσιάσεις


Όλα αυτά χάρη στην άμεση ανταπόκριση των αδελφών Πάνου και Χρήστου Γερμανού, που κατάγονται από τις Μηλιές και πάντα στηρίζουν τον τόπο τους, αθόρυβα, μετά το αίτημα που υποβλήθηκε από τον διευθυντή του σχολείου, μέσω του πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φολόης Αποστόλη Κωστόπουλου.

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα