Ηλεία

Ηλεία: Σε ένα μήνα ξεκινούν τα έργα επέκτασης του Ερυμάνθου

erymanthos.jpg
Ακούστε το άρθρο

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

 

Περίπου σε ένα μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα για την επέκταση των συνδέσεων του δικτύου του Ερυμάνθου, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πύργου, Βασίλης Παναγόπουλος, καθώς ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου έχει στα χέρια της και τα τελευταία δικαιολογητικά που απαιτούντο από το ΥΠΕΡΑ ώστε να γίνει η υπογραφή της σύμβασης.

 

Τα δύο μεγάλα έργα που ανέμενε ο δήμος για την πλήρη λειτουργία του δικτύου του Ερυμάνθου είναι η επέκταση των συνδέσεων στις δύο δημοτικές ενότητες, Βώλακα και Ιάρδανου καθώς και η επέκταση του δικτύου στις τοπικές κοινότητες, Άγιου Ηλία, Μυρτιάς, Αμπελώνα, Ελαιώνα, Αγίους Αποστόλους και Κουζουλίου με προϋπολογισμό 4,5 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε ο κ. Παναγόπουλος ο δήμος του Πύργου είναι έτοιμος να υπογράψει άμεσα τις συμβάσεις για τα δύο αυτά μεγάλα έργα ώστε στη συνέχεια να τοποθετηθούν οι εργολάβοι που θα αναλάβουν τις εργασίες.

 

Από την άλλη ο κ. Παναγόπουλος, ξεκαθάρισε πως η αποπεράτωση των εργασιών αυτών αναμένεται να γίνει πιο γρήγορα από το χρονοδιάγραμμα των δεκαοκτώ μηνών που έχει δοθεί καθώς τα χρήματα για την έναρξη των εργασιών υπάρχουν ενώ και οι εργολάβοι διαθέτουν την απαιτούμενη εμπειρία ώστε να ολοκληρώσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα το έργο.

 

«Ολοκληρώνεται πλήρως ο Καλλικρατικός δήμος με νερό από τον Ερύμανθο εκτός από την δημοτική ενότητα Ωλένης. Το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης αυτών των έργων είναι δεκαοχτώ μήνες, υπογράφουμε σύντομα τη σύμβαση έχει γίνει και ο προσυμβατικός έλεγχος και δεν έχουμε κανένα εμπόδιο πια ενώ οι εργολάβοι θα αρχίσουν αμέσως τις εργασίες. Θεωρώ ότι το έργο θα ολοκληρωθεί πολύ πιο σύντομα από τους δεκαοχτώ μήνες καθώς και η πίστωση υπάρχει και οι εργολάβοι είναι αρκετά έμπειροι και ικανοί να ολοκληρώσουν το έργο πιο γρήγορα έτσι ώστε να δουλέψει και ο Ερύμανθος, το μεγάλο αυτό έργο, πολύ αποδοτικά για την περιοχή μας», είπε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Πύργου.

 

Όλη η επικαιρότητα