Ηλεία

Ηλεία: Σε συνεχή επαγρύπνηση οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες

Ούτε μια μέρα εφησυχασμού δεν φαίνεται ότι θα έχει το φετινό καλοκαίρι η Πυροσβεστική στο νομό μας...
Ακούστε το άρθρο

Ούτε μια μέρα εφησυχασμού δεν φαίνεται ότι θα έχει το φετινό καλοκαίρι η Πυροσβεστική στο νομό μας, αφού κατά τη διάρκεια και της χθεσινής μέρας οι υπηρεσίες του νομού κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν δύσκολα μέτωπα στα οποία όμως ανταποκρίθηκαν όπως πρέπει.

Ειδικότερα, πρώτο συμβάν χρονικά ήταν σε περιοχή της Φιγαλείας, για το οποίο οι πυροσβεστικές αρχές ενημερώθηκαν για πυρκαγιά σε στάβλο.

Άμεσα στο σημείο βρέθηκαν 2 οχήματα με 4 άνδρες, οι οποίοι ωστόσο δε χρειάστηκε να επέμβουν μιας και η φωτιά που ξέσπασε εντός προαύλιου χώρου στάβλου περιορίστηκε και κατασβέστηκε από τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι είδαν να τους καίγονται μόνο έξι μπάλες σανό. Το δεύτερο χρονικά συμβάν αλλά και το μεγαλύτερο της ημέρας ήταν αυτό στην περιοχή της Μπούκας Βαρθολομιού, με την πυρκαγιά να καίει σε αγροτοδασική έκταση.

Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα 4 οχήματα με 8 άνδρες της Π.Υ. Λεχαινών και της Αμαλιάδας, που κατάφεραν να πιάσουν άμεσα το μέτωπο μην επιτρέποντας να κάψει μεγαλύτερη έκταση από αυτή των 2 στρεμμάτων.

Επικεφαλής της επιχείρησης κατάσβεσης ο Διοικητής της Π.Υ. Λεχαινών, Αντιπύραρχος Θοδωρής Λεβέντης. Αξίζει να σημειωθεί πως στη συγκεκριμένη περιοχή τα περιστατικά πυρκαγιών είναι σχεδόν καθημερινά, σε απογευματινές ώρες και πολύ κοντά το ένα με το άλλο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η σκέψη και στις αρχές αλλά και στον κόσμο πως κάποιος προσπαθεί να κάψει την περιοχή.

Όλη η επικαιρότητα