Αγροτικά

Ηλεία: Σοβαρά προβλήματα από το μη ψεκασμό για τον δάκο

dakoktonoi.jpg
Ακούστε το άρθρο

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Ανοικτή σύσκεψη για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες αγρότες στην Ηλεία, από το μη ψεκασμό για τον δάκο των ελαιοδέντρων λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, πραγματοποιούν οι δακοκτόνοι της Ηλείας, που έχουν καλέσει όλους τους αρμόδιους φορείς ώστε να βρεθεί μια ουσιαστική λύση, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν χθες το μεσημέρι στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι δακοκτόνοι, το πρόβλημα, έγκειται στο γεγονός πως τα δύο τρίτα του Νομού Ηλείας, αυτή τη στιγμή μένουν εκτός του ψεκασμού για το δάκο, κάτι που όπως ειπώθηκε θα προκαλέσει μεγάλο πλήγμα στην οικονομία του τόπου. Μάλιστα, όπως εξήγησε ο δακοκτόνος, Μιχάλης Πλαστουργός, η οικονομική καταστροφή της Ηλείας σε περίπτωση που υποστεί ζημιά η παραγωγή του λαδιού, λόγω της προσβολής από το δάκο αναμένεται να είναι τεράστια καθώς το μεγαλύτερο μέρος του αγροτικού κλάδου, διαθέτει ελαιοκαλλιέργειες.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που δόθηκε χθες, αναφέρθηκε και το πρόβλημα που υπάρχει με την έλλειψη γεωπόνων που ελέγχουν την δακοκτονία, καθώς σύμφωνα με τα όσα είπαν στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» οι δακοκτόνοι, Μιχάλης Πλαστουργός και Αντώνης Μπαλοδήμος μόνο τρεις γεωπόνοι αυτή τη στιγμή προσπαθούν να καλύψουν όλο το νομό Ηλείας κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του αγροτικού κόσμου ενώ θέμα τέθηκε και για τους παγιδοθέτες. Να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια της ανοικτής σύσκεψης οι δακοκτόνοι αναμένεται να εκδώσουν ψήφισμα για τα προβλήματα γενικότερα της δακοκτονίας ενώ σε αυτή έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν φορείς, σύλλογοι και ενώσεις της περιοχής.

Όλη η επικαιρότητα