Ηλεία

Ηλεία: Στα χωράφια με τα γαϊδούρια πάνε οι κάτοικοι της Κεραμιδιάς!

16878_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

«Επιστροφή στο παρελθόν» για τους κατοίκους του τοπικού διαμερίσματος Κεραμιδιάς του δήμου Ήλιδας, οι οποίοι έχουν γυρίσει πολλά χρόνια πίσω και πηγαίνουν στα χωράφια τους με τα πόδια ή με τα γαϊδούρια, αφού οι αγροτικοί δρόμοι έχουν διαλυθεί και είναι απροσπέλαστοι, ακόμη και με το τρακτέρ!


Όλο το αγροτικό δίκτυο της Κεραμιδιάς θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο και οι προσέγγιση στα χωράφια που βρίσκονται προς Δαφνιώτισσα και Κρυονέρι, είναι σχεδόν αδύνατη.


Οι περιοχές «Κάμπος» και «Άβυσσος» έχουν δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα από την κακοκαιρία το τελευταίο διάστημα και οι αγροτικοί δρόμοι είναι αδιάβατοι, οπότε οι κάτοικοι αναγκάζονται σε πολλές περιπτώσεις να κινηθούν πεζοί, ενώ σε άλλες δεν πλησιάζουν καν στα χωράφια τους, αφού εξαιτίας της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το οδικό δίκτυο, υπάρχει κίνδυνος να βρεθούν εκτός οδοστρώματος ή ακόμη και να «βουλιάξουν» με τα οχήματά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη σωματική τους ακεραιότητα.


Το ελαιομάζωμα φέτος μετατράπηκε σε εφιάλτη και ορισμένοι παραγωγοί έχουν ακόμη τα σακιά με τις ελιές μέσα στα χωράφια, περιμένοντας να στεγνώσουν κάπως οι δρόμοι για να μπορέσουν να προσεγγίσουν τα τρακτέρ.


Αξιοσημείωτο είναι ότι στη θέση «Άβυσσος» σε σημείο του δρόμου έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη τρύπα στη δεξιά πλευρά και οι διερχόμενοι κινδυνεύουν να πέσουν με απρόβλεπτες συνέπειες. Από την αριστερή πλευρά του δρόμου, τμήμα έχει πάθει καθίζηση και ακριβώς από κάτω διέρχεται λαγκάδι, κατά συνέπεια υπάρχει ο κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα.

Αυτό που ζητούν οι κάτοικοι, είναι να ληφθεί μέριμνα από τους αρμοδίους, να πέσει έστω λίγο χαλίκι στους δρόμους για να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στα χωράφια τους και φυσικά να μην κινδυνεύουν ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα