Αγροτικά

Ηλεία: Στην Ανδραβίδα θα συγκεντρωθούν οι αγρότες την Κυριακή

agrotes13.jpg
Ακούστε το άρθρο

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους από την ερχόμενη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, εξετάζουν οι αγρότες, εκπρόσωποι των οποίων συναντήθηκαν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Αθανάσιο Τσαυτάρη.  «Δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια.  

Η φορολόγηση σε συνδυασμό με τα χαράτσια, την αύξηση του ΦΠΑ, την αύξηση του κόστους παραγωγής και τις χαμηλές τιμές παραγωγού, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα» τόνισε στο Patrisnews.com ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας Χρήστος Γιαννόπουλος και πρόσθεσε:

«Είμαστε αποφασισμένοι να μην παραδώσουμε αμαχητί τα χωράφια μας». Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Ανδραβίδας συγκέντρωση των αγροτικών συλλόγων και αγροτών με πρωτοβουλία της ΟΑΣΗ για κλιμάκωση περαιτέρω του αγώνα. 

«Κανένας αγρότης δεν θα πρέπει να λείπει σήμερα από την μάχη που δίνουμε να παραμείνουμε στα χωράφια μας.» τονίζεται με έμφαση στην πρόσκληση της Ομοσπονδίας.   

Οι αγρότες ζητούν, μεταξύ άλλων, η καθιέρωση βιβλίων εσόδων εξόδων να μην αφορά αγρότες με ετήσιο τζίρο έως 40.000 ευρώ, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, «κούρεμα» 30% και για ύψος δανείων έως 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων που αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατώτατες εγγυημένες τιμές στα γεωργικά προϊόντα και κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, που επιβάλλει η ΚΑΠ.

Όλη η επικαιρότητα