Ηλεία

Ηλεία: Στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή το Διεθνές Φεστιβάλ Δημιουργικής Βιομηχανίας από την ΠΔΕ

Στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή στον Πύργο Ηλείας  θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου 2021 το Διεθνές Φεστιβάλ «Creative Industries»
Ακούστε το άρθρο

Στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή στον Πύργο Ηλείας  θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου 2021 το Διεθνές Φεστιβάλ «Creative Industries» το οποίο διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης. Αντικείμενο των εργασιών του, το οποίο θα έχει υβριδική μορφή, είναι οι πολιτιστικές βιομηχανίες.

Οι «Δημιουργικές Επιχειρήσεις» συγκαταλέγονται στους πιο δυναμικούς τομείς ενίσχυσης της παγκόσμιας οικονομίας, οι οποίες αποτελούνται από τις τέχνες και τη βιοτεχνία, την αρχιτεκτονική,  την ταινία, τη φωτογραφία, τη μουσική, το θέατρο, τις νέες τεχνολογίες κ.λπ. και έχουν βασική τους δραστηριότητα την «ικανότητα δημιουργίας». 

Ο κύριος στόχος είναι να καθιερωθεί ένα Διεθνές Φεστιβάλ συνάντησης των εκπροσώπων της δημιουργικής βιομηχανίας και δημιουργικών ΜμΕ οι οποίοι, έχουν ως βασική τους δραστηριότητα την «ικανότητα δημιουργίας».

Μια πιλοτική διοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, για την υλοποίηση των δράσεων του έργου Creative@Hubs στις 3 Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, εστιάζοντας στη δημιουργία συνεργατικών χώρων – κόμβων που αφορούν στις δημιουργικές ΜμΕ στον τομέα της πολιτιστικής βιομηχανίας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, συμμετέχει στο έργο Creative@Hubs ως επικεφαλής εταίρος μαζί με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Περιφέρεια Ηπείρου και την  Περιφέρεια της Πούλιας (Ιταλίας).

Η παραπάνω δράση διοργανώνεται στο πλαίσιο του «Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους».

Το Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014 – 2020 συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και την Εθνική Συμμετοχή των χωρών Ελλάδας και Ιταλίας.

Όλη η επικαιρότητα