Ηλεία

Ηλεία: Συνάντηση με το πρόεδρο του Επιμελητηρίου είχε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΦΕΕ

Στην συνάντηση συζητήθηκε πως θα εδραιωθεί η ήδη καλή συνεργασία που είχε αρχίσει με το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης.
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με το πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας είχε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Νομού Ηλείας, στην προσπάθεια που κάνει για την ανάπτυξη μίας αποτελεσματικότερης συνεργασίας με άλλους φορείς για κοινές παρεμβάσεις προς όφελος της κοινωνίας, του Δημόσιου Συμφέροντος και του κλάδου των Λογιστών. Τέλος

Στην συνάντηση συζητήθηκε πως θα εδραιωθεί η ήδη καλή συνεργασία που είχε αρχίσει με το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης. Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκε:

Θα πρέπει να ενημερωθεί το μητρώο του επιμελητηρίου σχετικά με τα email των μελών του, καθώς πολλές επιχειρήσεις έχουν το email του λογιστή, με αποτέλεσμα να μην ενημερώνονται από το επιμελητήριο. Με το που ενημερωθεί το μητρώο του Επιμελητηρίου, μετά θα γίνει μία προσπάθεια για κατηγοριοποίηση ανάλογα με τον κλάδο, ώστε να υπάρχει καλύτερη στόχευση.

Σχετικά με το θέμα των Ηλεκτρονικών Βιβλίων που έχει ξεκινήσει καθολικά από την 1η Νοεμβρίου, θα βγει ένα δελτίο τύπου από το επιμελητήριο σε συνεργασία με την ΕΛΦΕΕ Ηλείας ώστε να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις, σχετικά με την νέα τους υποχρέωση.

Προτάθηκε όποια μέλη της ΕΛΦΕΕ Ηλείας επιθυμούν να ενταχθούν στο μητρώο αξιολογητών της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, μπορούν να επικοινωνήσουν με το ΔΣ της Ένωση.

Θα δημιουργηθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας για κοινές παρεμβάσεις, σε θέματα κυρίως με την Φορολογική Διοίκηση τα οποία είναι άδικα προς τις επιχειρήσεις.

Σχετικά με τον νέο ΕΣΠΑ για την ψηφιακή αναβάθμιση των Λογιστών, θα υπάρχει στενή παρακολούθηση, από την προδημοσίευση, με στόχο μία Ημερίδα στον νομό για ενημέρωση των μελών της Ένωσης και των Λογιστών Φοροτεχνικών.

Είμαστε σίγουροι πως από την στενή συνεργασία μεταξύ Επιμελητηρίου Ηλείας και της ΕΛΦΕΕ Ηλείας, θα υπάρχουν σημαντικά οφέλη προς τις επιχειρήσεις και του λογιστές του νομού μας.

Όλη η επικαιρότητα