Υγεία

Ηλεία: Τα προβλήματα των Νοσοκομείων κυριάρχησαν στις συνελεύσεις σε Πύργο και Αμαλιάδα

nosokomeio.jpg
Ακούστε το άρθρο

   Η ασφαλής εφημέρευση του Νοσοκομείου Πύργου, δεδομένων των ελλείψεων και προβλημάτων, αλλά και η καταβολή των δεδουλευμένων στους γιατρούς για τις επιπλέον εφημερίες που έχουν κάνει, προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα στο Νοσοκομείο, ήταν το θέμα που κυριάρχησε στη χθεσινή Γενική Συνέλευση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου.

   Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο, με τη συμμετοχή ικανοποιητικού αριθμού γιατρών, ενώ παραβρέθηκε και συμμετείχε στο διάλογο -σε κάποια από τα θέματα- και ο νέος διοικητής Βασίλης Δημόπουλος, με τη συναίνεση του σώματος.

    Το πρόβλημα των εφημεριών που «δε βγαίνουν» και όταν «βγαίνουν» με την υπερπροσπάθεια των γιατρών δεν μπορούν να πληρωθούν, φέρνει για μια ακόμα φορά στο προσκήνιο για την άμεση αναδιάρθρωση του υγειονομικού χάρτης της Ηλείας, αλλά κυρίως για την πρόσληψη γιατρών. «…Το πρόβλημα στο ΕΣΥ είναι ότι «γερνάει» και πρέπει να γίνουν προσλήψεις νέων Επιμελητών Β΄ που θα φέρουν δυναμική και γνώση. Είναι άλλωστε γνωστό ότι εκκρεμεί η πρόσληψη ενός ορθοπεδικού, ενός νευροχειρουργού και ενός μικροβιολόγου που εδώ και τρία χρόνια ενώ έχουν κριθεί, αλλά, λόγω του 1/10 δεν μπορούν να προσληφθούν» εξήγησε ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Νίκος Χαροκόπος, αναφέροντας μάλιστα ότι πλέον, μετά από αποχωρήσεις-συνταξιοδοτήσεις διευθυντών, υπάρχουν κι άλλες κενές θέσεις.

   Μιλώντας για την «συνένωση δυνάμεων», αυτό, εξήγησε πως θα πρέπει να γίνει με σχέδιο, ώστε να δημιουργούν πλήρως επανδρωμένες και εξοπλισμένες κλινικές που θα παρέχουν πραγματικά δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας στους πολίτες, ενώ υπενθύμισε πως, τόσο η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών όσο και το Επιστημονικό Συμβούλιο, έχουν μιλήσει για ένα Δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο στην Ηλεία.

   Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, συζητήθηκαν και άλλα, σημαντικά θέματα, όπως η ασφάλιση των γιατρών.

Ν.Σ

Ανησυχία για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην Αμαλιάδα

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας, αναφορικά με τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται από το Νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Το θέμα απασχόλησε τη χθεσινοβραδινή Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, υπό την προεδρία του κ. Χρήστου Γαλανόπουλου.

Οι γιατροί που παρευρέθηκαν, δεν έκρυψαν την αγωνία τους για τις επιπτώσεις που θα επιφέρει το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο, όχι μόνο στους γιατρούς αλλά κυρίως στους κατοίκους της περιφέρειας του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας. Οι γιατροί αποφάσισαν, μετά την ψήφιση του Νομοσχεδίου, ο Ιατρικός Σύλλογος να εξετάσει αναλυτικά τη θέση του για τις επιπτώσεις στην περιοχή.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Συμβουλίου, έγινε απολογισμός από το Διοικητικό Συμβούλιο και εγκρίθηκαν ομόφωνα, ο οικονομικός απολογισμός έτους 2013 και  η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, καθώς και ο οικονομικός προϋπολογισμός έτους 2014.

Στο τέλος της συνέλευσης, οι γιατροί έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους και τυχερός του φλουριού ήταν ο παθολόγος κ. Χαράλαμπος Βασιλάτος.


Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα