Ηλεία

Ηλεία: Θερμοκηπιακή μονάδα παραγωγής… χασίς στη Μυρτιά!

thermokipio.jpg

Συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής στη Μυρτιά Ηλείας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας ηλικίας 48 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια, διάθεση και κατοχή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη).

Ειδικότερα οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορία, διενήργησαν έρευνα σε αποθήκη του 48χρονου στη Μυρτιά Ηλείας, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν ποσότητα κάνναβης μεγαλύτερη του ενός κιλού.

Επίσης σε δύο θερμοκήπια που διατηρούσε ο 48χρονος, πολύ κοντά στην αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχεθήκαν τα εξής:

Εβδομήντα πέντε (75) φυτά κάνναβης σε ανάπτυξη.

Πέντε πλαστικά κυπελάκια και τριάντα δυο κυψελίδες στα οποία είχε σπαρθεί άγνωστος αριθμός σπόρων κάνναβης και είχαν φυτρώσει ήδη είκοσι δυο δενδρύλλια.

Έξι εκριζωμένα ξερά φυτά κάνναβης. Τα θερμοκήπια όπου καλλιεργούνταν τα φυτά, περικλείονταν τόσο από φυσική κάλυψη ελαιοδέντρων, όσο και από τεχνητή κάλυψη αποτελούμενη από πλαστικά λάστιχα, τελάρα και ξερά καλάμια που είχαν τοποθετηθεί από τον δράστη κάθετα σε στοίβες και συστάδες, ώστε οι καλλιέργειες να μην είναι ορατές.

Επίσης κατασχέθηκαν μία ηλεκτρονική ζυγαριά και ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο 48χρονος για τη διάθεση των ναρκωτικών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.

Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες ενεργήθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου.

Όλη η επικαιρότητα