Περιβάλλον

Ηλεία: Το νερό… νεράκι λένε οι κάτοικοι της Αλφειούσας

alfeioysa.jpg
Ακούστε το άρθρο

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Το νερό, νεράκι έχουν πει οι κάτοικοι της Αλφειούσας, οι οποίοι τα τρία τελευταία χρόνια, είναι αναγκασμένοι να αγοράζουν εμφιαλωμένες μπουκάλες με νερό ή να αγοράζουν φίλτρα που θα το καθαρίζουν λόγω των ακαθαρσιών που φαίνεται να περιέχει το νερό της γεώτρησης από το οποίο υδρεύεται εδώ και τριάντα περίπου χρόνια η περιοχή.

Όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι του χωριού στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» η κατάσταση έχει οξυνθεί ακόμα περισσότερο το τελευταίο διάστημα, καθώς το νερό όχι μόνο δεν ενδείκνυται προς πόση αλλά με τόσες ακαθαρσίες που μεταφέρονται στις βρύσες των σπιτιών έχει ως αποτέλεσμα να φράζουν τα σιφώνια. Το παραπάνω έχει προκαλέσει τις διαμαρτυρίες των κατοίκων που ζητούν από το δήμο του Πύργου τον καθαρισμό της δεξαμενής αλλά και τη συντήρηση της γεώτρησης έτσι ώστε να καθαρίσει το νερό που φτάνει στις βρύσες των σπιτιών.

Έβαλαν φίλτρα για

να γλιτώσουν τα έξοδα

Μάλιστα, όπως αποκάλυψαν στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» οι κάτοικοι του χωριού, για να γλιτώσουν τα έξοδα για την αγορά του εμφιαλωμένου νερού έχουν αναγκαστεί να δώσουν λίγα χρήματα παραπάνω και να βάλουν στα σπίτια και τα καταστήματά τους ειδικά φίλτρα καθαρισμού ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν κανονικά το νερό της γεώτρησης.

«Ανά τακτά χρονικά διαστήματα γίνεται ανάλυση του νερού. Η εικόνα του νερού χαλάει, καθώς η πηγή έχει καθίσει και τραβάει χώμα. Αυτό συνέβη γιατί υπάρχει πολύ μεγάλη κατανάλωση και το πρόβλημα γίνεται χειρότερο αυτή την εποχή αφού πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι παίρνουν το νερό για να ποτίσουν ακόμα και τους κήπους τους», επεσήμανε σε δηλώσεις του στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αλφειούσας, Δημήτρης Βαρώτσος που σημείωσε επίσης πως το νερό στην πρόσφατη ανάλυση που έγινε χημικά και μικροβιολογικά είναι καθαρό, ωστόσο σχολίασε πως αυτό δεν είναι αρκετό και έκανε λόγο για την αναγκαιότητα που υπάρχει η ύδρευση της Αλφειούσας να γίνει μέσω του Ερυμάνθου όπως έχει ανακοινωθεί από τη δημοτική αρχή.

«Είναι ανάγκη να φτάσει το νερό από το διυλιστήριο του Ερυμάνθου στο χωριό μας. Κάνω έκκληση προς όλους να συμμεριζόμαστε ο ένας τον άλλο και κυρίως τώρα το καλοκαίρι, γιατί η αύξηση της κατανάλωσης, έχει σαν αποτέλεσμα τα μισά σπίτια της Αλφειούσας να μένουν χωρίς νερό», επεσήμανε ο κ. Βαρώτσος.

Να σημειωθεί πάντως πως το θέμα τέθηκε και στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο με τη δημοτική αρχή Πύργου να συμμερίζεται το πρόβλημα καθώς την ερχόμενη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί σύμφωνα με την ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του χωριού ο καθαρισμός της δεξαμενής της Αλφειούσας.

Όλη η επικαιρότητα